ЛЕ: Звездин ''луди летњи лет''!

Осам сати у авиону, казахстанска тундра и вештак модерне генерације! Колико је одлазак до Павлодара напоран најбоље показује чињеница да ће и Милијашу и Анђелковићу ово бити најдуже путовање у каријери, а играли су у Кини, односно Русији.

Фудбал 12.07.2017 | 21:45
ЛЕ: Звездин ''луди летњи лет''!
Пре више од деценију - када су овдашњи клубови у овој фази европских такмичења били доминантни - бежало се од тимова с Фарских Острва. Много митских легенди испричано је о тамошњој писти за слетање, смештеној између стена, која не дозвољава пилоту право на грешку.

Времена су се променила. Сада је Казахстан непожељна дестинација. Да занемаримо приче о успону тамошњих клубова, изазваног озбиљним финансијским улагањима.

Када су се укрцали у авион за Павлодар фудбалери Црвене звезде мораће да се наоружају стрпљењем. Чека их осмочасовни пут до коначног одредишта Павлодара, принудно слетање у руској Самари ради танковања горива... Елементи који би екипи Владана Милојевића могли да „исисају“ позитивну енергију и позитивне мисли уочи дуела с Иритишом у оквиру другог кола квалификација за Лигу Европе.


„Знате и сами шта сам све прошао у каријери, али овакво искуство никада нисам имао. Што каже наш народ, за све постоји први пут. Био сам у Кини, тамо се летело по четири-пет сати, али... Ово је нешто сасвим друго. Дешавало ми се и да проведем девет сати у авиону, када сам са репрезентацијом 2010. године путовао за Јужну Африку. Међутим, тада смо имали времена да се аклиматизујемо“, каже у разговору за МОЗЗАРТ Спорт Ненад Милијаш.

Звездин луди летњи лет значи да ће фудбалери Црвене звезде у Павлодар стићи у ноћи између среде и четвртка. Довољно да осете ваздух подручја које је врло близу Монголије и Сибира.


„Важно је да се после лета добро одморимо. Нећемо имати времена да размишљамо о временској разлици. Тачније, понашећемо се као да смо у Србији. Ваљда ће све то добро да испадне“, додаје Милијаш.

Црвена звезда је пре две године путовала у Алмати. И тада је члан клуба са Маракане биоДушан Анђелковић, актуелни капитен који се у разговору за наш портал сетио занимљиве анегдоте из Краснодара.


„Да, била је једна врло занимљива ситуација. На програму је био жреб за шеснаестину финала купа, мене то није претерано занимало. Некако сам се водио мишљу да ћемо проћи кога год будемо добили. Међутим, видео сам саиграче како се скупљају поред лаптопа и прате жреб. Није ми било јасно, али сам брзо схватио о чему је реч. Желели су да избегну пут у Владивосток, или сусрет с Луч Енергијом. До тамо се путује десет сати... Ово путовање у Павлодар биће ми најдуже у каријери. Летео сам до Томска и Новосибирска пет сати. Сад нас чека дужи лет“, поручује Душан Анђелковић.

Ипак, изговора не сме да буде. Поруку ове садржине послао је и искусни леви бек.


„Трудимо се да не размишљамо ни о путу, ни о временској разлици, ни о вештачком терену. Ако нам то буде у глави - неће ваљати. Идемо да играмо фудбал и сматрамо да смо бољи од домаћина.“

Још једна новотарија чека играче Црвене звезде на непознатим пространствима. Терен с најмодернијом вештачком травом. Управо на неприродној подлози клуб с Маракане је доживео пораз раван губитку титуле.

„Нисмо тренирали на вештачкој трави. Овај терен што ми имамо и онај што нас чека немају много тога заједничког. Вероватно је реч о вештачкој трави модерне генерације. Такве имају у Русији ЦСКА, Спартак, Амкар... Играо сам на њима и имао позитивна искуства. Надам се да је такав терен и у Павлодару, да лопта не тандрче.“

За Црвену звезду је добро што ће бити комплетна, односно што су играчи са афричког континента и Руиз добили визе.


„Идемо тамо по позитиван резултат, зашто и да не победимо? Примарни циљ је да постигнемо гол. Играћемо против врло дисциплиноване екипе. Немају неког играча који је истинска звезда, мада много причају о том Португалцу који игра по десној, односно мојој страни. Јаки су у скоку, али не верујем да ће играти атипично као Малтежани. Ако им будемо узели скок и ничије лопте биће у великом проблему“, закључио је Душан Анђелковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар