LE: Zvezdin ''ludi letnji let''!

Osam sati u avionu, kazahstanska tundra i veštak moderne generacije! Koliko je odlazak do Pavlodara naporan najbolje pokazuje činjenica da će i Milijašu i Anđelkoviću ovo biti najduže putovanje u karijeri, a igrali su u Kini, odnosno Rusiji.

Fudbal 12.07.2017 | 21:45
LE: Zvezdin ''ludi letnji let''!
Pre više od deceniju - kada su ovdašnji klubovi u ovoj fazi evropskih takmičenja bili dominantni - bežalo se od timova s Farskih Ostrva. Mnogo mitskih legendi ispričano je o tamošnjoj pisti za sletanje, smeštenoj između stena, koja ne dozvoljava pilotu pravo na grešku.

Vremena su se promenila. Sada je Kazahstan nepoželjna destinacija. Da zanemarimo priče o usponu tamošnjih klubova, izazvanog ozbiljnim finansijskim ulaganjima.

Kada su se ukrcali u avion za Pavlodar fudbaleri Crvene zvezde moraće da se naoružaju strpljenjem. Čeka ih osmočasovni put do konačnog odredišta Pavlodara, prinudno sletanje u ruskoj Samari radi tankovanja goriva... Elementi koji bi ekipi Vladana Milojevića mogli da „isisaju“ pozitivnu energiju i pozitivne misli uoči duela s Iritišom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.


„Znate i sami šta sam sve prošao u karijeri, ali ovakvo iskustvo nikada nisam imao. Što kaže naš narod, za sve postoji prvi put. Bio sam u Kini, tamo se letelo po četiri-pet sati, ali... Ovo je nešto sasvim drugo. Dešavalo mi se i da provedem devet sati u avionu, kada sam sa reprezentacijom 2010. godine putovao za Južnu Afriku. Međutim, tada smo imali vremena da se aklimatizujemo“, kaže u razgovoru za MOZZART Sport Nenad Milijaš.

Zvezdin ludi letnji let znači da će fudbaleri Crvene zvezde u Pavlodar stići u noći između srede i četvrtka. Dovoljno da osete vazduh područja koje je vrlo blizu Mongolije i Sibira.


„Važno je da se posle leta dobro odmorimo. Nećemo imati vremena da razmišljamo o vremenskoj razlici. Tačnije, ponašećemo se kao da smo u Srbiji. Valjda će sve to dobro da ispadne“, dodaje Milijaš.

Crvena zvezda je pre dve godine putovala u Almati. I tada je član kluba sa Marakane bioDušan Anđelković, aktuelni kapiten koji se u razgovoru za naš portal setio zanimljive anegdote iz Krasnodara.


„Da, bila je jedna vrlo zanimljiva situacija. Na programu je bio žreb za šesnaestinu finala kupa, mene to nije preterano zanimalo. Nekako sam se vodio mišlju da ćemo proći koga god budemo dobili. Međutim, video sam saigrače kako se skupljaju pored laptopa i prate žreb. Nije mi bilo jasno, ali sam brzo shvatio o čemu je reč. Želeli su da izbegnu put u Vladivostok, ili susret s Luč Energijom. Do tamo se putuje deset sati... Ovo putovanje u Pavlodar biće mi najduže u karijeri. Leteo sam do Tomska i Novosibirska pet sati. Sad nas čeka duži let“, poručuje Dušan Anđelković.

Ipak, izgovora ne sme da bude. Poruku ove sadržine poslao je i iskusni levi bek.


„Trudimo se da ne razmišljamo ni o putu, ni o vremenskoj razlici, ni o veštačkom terenu. Ako nam to bude u glavi - neće valjati. Idemo da igramo fudbal i smatramo da smo bolji od domaćina.“

Još jedna novotarija čeka igrače Crvene zvezde na nepoznatim prostranstvima. Teren s najmodernijom veštačkom travom. Upravo na neprirodnoj podlozi klub s Marakane je doživeo poraz ravan gubitku titule.

„Nismo trenirali na veštačkoj travi. Ovaj teren što mi imamo i onaj što nas čeka nemaju mnogo toga zajedničkog. Verovatno je reč o veštačkoj travi moderne generacije. Takve imaju u Rusiji CSKA, Spartak, Amkar... Igrao sam na njima i imao pozitivna iskustva. Nadam se da je takav teren i u Pavlodaru, da lopta ne tandrče.“

Za Crvenu zvezdu je dobro što će biti kompletna, odnosno što su igrači sa afričkog kontinenta i Ruiz dobili vize.


„Idemo tamo po pozitivan rezultat, zašto i da ne pobedimo? Primarni cilj je da postignemo gol. Igraćemo protiv vrlo disciplinovane ekipe. Nemaju nekog igrača koji je istinska zvezda, mada mnogo pričaju o tom Portugalcu koji igra po desnoj, odnosno mojoj strani. Jaki su u skoku, ali ne verujem da će igrati atipično kao Maltežani. Ako im budemo uzeli skok i ničije lopte biće u velikom problemu“, zaključio je Dušan Anđelković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar