Сити "увриједио" Алвеша понудом - изабрао је ПСЖ!

У Торину се нису претерано трудили да га задрже, а у Манчестеру да га добију, тако да је завршио у Паризу.

Фудбал 13.07.2017 | 22:30
Сити "увриједио" Алвеша понудом - изабрао је ПСЖ!
У Јувентусу се нису претргли да га задрже, у Манчестер ситију се нису претргли да га добију.

И нису га добили.

Бразилски ветеран Дани Алвеш (34) одлучио је да као слободан агент, после једне сезоне у Торину, потпише за Пари Сен Жермен из више него очигледних разлога - понудили су му плату од 250 хиљада евра, што је скоро дупло више у односу на оно што му је припремио Пеп Гвардиола на "Етихаду".

Након што су проценили да ће зарада од 132 хиљаде евра седмично бити довољна да се бивши играч Севиље и Барселоне одлучи за Сити, у том клубу мораће да се окрену новим решењима, а то је Кајл Вокер из Тотенхема који није слободан играч и за којег би "грађани" морали да плате "дебело" обештећење.

Гвардиола није баш у завидној ситуацији утолико што се овог лета растао са оба десна бека која је имао на располагању када је стигао у Енглеску, и Бакаријем Сањом и Пабло Забалетом.

Уколико би "свеци" Унаија Емерија ангажовали и левог бека из Бразила, комплетна њихова одбрана била би жуто-плаво-зелена, јер су од раније ту штопери Тијаго Силва и Маркињош.

Пре Алвеша, у Париз је стигао Јури Берчиче (27, леви бек) из Реал Сосиједада за 16 милиона евра, а отишли су Жан-Кевин Огустин (20, штопер) у Лајпциг (13 милиона), Јусуф Сабали (24, десни бек) у Бордо (4) и Салваторе Сиригу (30, голман) у Торино као слободан играч. Максвел (35, леви бек) је завршио каријеру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар