Siti "uvrijedio" Alveša ponudom - izabrao je PSŽ!

U Torinu se nisu preterano trudili da ga zadrže, a u Mančesteru da ga dobiju, tako da je završio u Parizu.

Fudbal 13.07.2017 | 22:30
Siti "uvrijedio" Alveša ponudom - izabrao je PSŽ!
U Juventusu se nisu pretrgli da ga zadrže, u Mančester sitiju se nisu pretrgli da ga dobiju.

I nisu ga dobili.

Brazilski veteran Dani Alveš (34) odlučio je da kao slobodan agent, posle jedne sezone u Torinu, potpiše za Pari Sen Žermen iz više nego očiglednih razloga - ponudili su mu platu od 250 hiljada evra, što je skoro duplo više u odnosu na ono što mu je pripremio Pep Gvardiola na "Etihadu".

Nakon što su procenili da će zarada od 132 hiljade evra sedmično biti dovoljna da se bivši igrač Sevilje i Barselone odluči za Siti, u tom klubu moraće da se okrenu novim rešenjima, a to je Kajl Voker iz Totenhema koji nije slobodan igrač i za kojeg bi "građani" morali da plate "debelo" obeštećenje.

Gvardiola nije baš u zavidnoj situaciji utoliko što se ovog leta rastao sa oba desna beka koja je imao na raspolaganju kada je stigao u Englesku, i Bakarijem Sanjom i Pablo Zabaletom.

Ukoliko bi "sveci" Unaija Emerija angažovali i levog beka iz Brazila, kompletna njihova odbrana bila bi žuto-plavo-zelena, jer su od ranije tu štoperi Tijago Silva i Markinjoš.

Pre Alveša, u Pariz je stigao Juri Berčiče (27, levi bek) iz Real Sosijedada za 16 miliona evra, a otišli su Žan-Kevin Ogustin (20, štoper) u Lajpcig (13 miliona), Jusuf Sabali (24, desni bek) u Bordo (4) i Salvatore Sirigu (30, golman) u Torino kao slobodan igrač. Maksvel (35, levi bek) je završio karijeru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar