ОКК Слобода Тузла: Преговарамо са АБА лигом!

У разговору за МОНДО предсједник екипе из Тузле је изјавио да клуб преговара са АБА лигом око играња у "Б" АБА лиги.

Кошарка 14.07.2017 | 21:15
ОКК Слобода Тузла: Преговарамо са АБА лигом!
Како је оснивање "Б" АБА лиге сасвим извјесно, иако још нема званичне одлуке, актуелна је тема које екипе из БиХ ће учествовати у такмичењу. Позиција КК Босна Ројал је прилично сигурна пошто су вицешампиони државе и клуб са огромном традицијом, бивши шампион Европе.

Већ раније сте на нашем порталу могли да прочитате да су интересовање за учешће показали Карпош Соколи, који је био дебитант прошле сезоне, а међу потенцијалним учесницима су Работнички из Скопља, Сутјеска из Никшића, Шибенка, Сплит, Вршац, Борац Чачак, Динамик.

"БиХ би добила два мјеста у АБА лиги 2 и морамо видјети који клубови су заинтересовани за учешће. Ту су свакако Босна Ројал, Слобода из Тузле, Младост из Мркоњић Града, као и требињски Леотар", истакао је у ранијем разговору за МОНДО први потпредсједник регионалног такмичења Игор Додик.

Име другог клуба и даље није познато али смо у разговору са предсједником ОКК Слобода Тузла Аидом Бербићем сазнали да се клуб налази у преговорима са АБА лигом око учешћа у овом такмичењу.

"Од када је почела прича са око оснивања "Б" лиге у контаку смо са АБА лигом. Ми смо клуб са традицијом и по свему заслужујемо да се нађемо у овом такмичењу. Имамо публику која нам је камен темељац, СКПЦ "Мејдан" и подршку Града Тузла. Када би званично ушли у лигу прилично сам сигуран да би и Кантон стао иза нас. Такође, посједујемо своја превозна средства и може се рећи да смо логистички беспријекорни. Као клуб немамо никаквих дугова према било коме и имамо стабилне изворе финансирања, како од Града тако и од стране приватних компанија које су препознале Слободу као поузданог партнера за којег могу везати свој бренд ", рекао је Бербић.

Када је ријеч о појачањима Слобода ће се појачавати у складу са тим да ли ће учествовати у Другој АБА лиги.

"Ако будемо играли у другој лиги регионалног такмичења ми ћемо сигурно имати респектабилан тим који ће представљати публику на прави начин. У то вас увјеравам",закључио је Бердић.

Коначан статус и тачан термин покретања друге регионалне лиге, у зависности од епилога планираних разговора, биће познат на сљедећој Скупштини, која ће бити одржана 27. јула.

Скупштина Јадранске лиге је, у циљу подизања квалитета и популаризације кошарке, одлучила да се у сезони 2017/18. организују турнири за млађе категорије, односно играче до 19 година.

Нова сезона АБА лиге почиње 30. септембра, а до 11. марта 2018. године биће игране утакмице пред плеј-оф, који ће почети 17. марта. Финалне борбе су планиране до 15. априла.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар