OKK Sloboda Tuzla: Pregovaramo sa ABA ligom!

U razgovoru za MONDO predsjednik ekipe iz Tuzle je izjavio da klub pregovara sa ABA ligom oko igranja u "B" ABA ligi.

Košarka 14.07.2017 | 21:15
OKK Sloboda Tuzla: Pregovaramo sa ABA ligom!
Kako je osnivanje "B" ABA lige sasvim izvjesno, iako još nema zvanične odluke, aktuelna je tema koje ekipe iz BiH će učestvovati u takmičenju. Pozicija KK Bosna Rojal je prilično sigurna pošto su vicešampioni države i klub sa ogromnom tradicijom, bivši šampion Evrope.

Već ranije ste na našem portalu mogli da pročitate da su interesovanje za učešće pokazali Karpoš Sokoli, koji je bio debitant prošle sezone, a među potencijalnim učesnicima su Rabotnički iz Skoplja, Sutjeska iz Nikšića, Šibenka, Split, Vršac, Borac Čačak, Dinamik.

"BiH bi dobila dva mjesta u ABA ligi 2 i moramo vidjeti koji klubovi su zainteresovani za učešće. Tu su svakako Bosna Rojal, Sloboda iz Tuzle, Mladost iz Mrkonjić Grada, kao i trebinjski Leotar", istakao je u ranijem razgovoru za MONDO prvi potpredsjednik regionalnog takmičenja Igor Dodik.

Ime drugog kluba i dalje nije poznato ali smo u razgovoru sa predsjednikom OKK Sloboda Tuzla Aidom Berbićem saznali da se klub nalazi u pregovorima sa ABA ligom oko učešća u ovom takmičenju.

"Od kada je počela priča sa oko osnivanja "B" lige u kontaku smo sa ABA ligom. Mi smo klub sa tradicijom i po svemu zaslužujemo da se nađemo u ovom takmičenju. Imamo publiku koja nam je kamen temeljac, SKPC "Mejdan" i podršku Grada Tuzla. Kada bi zvanično ušli u ligu prilično sam siguran da bi i Kanton stao iza nas. Takođe, posjedujemo svoja prevozna sredstva i može se reći da smo logistički besprijekorni. Kao klub nemamo nikakvih dugova prema bilo kome i imamo stabilne izvore finansiranja, kako od Grada tako i od strane privatnih kompanija koje su prepoznale Slobodu kao pouzdanog partnera za kojeg mogu vezati svoj brend ", rekao je Berbić.

Kada je riječ o pojačanjima Sloboda će se pojačavati u skladu sa tim da li će učestvovati u Drugoj ABA ligi.

"Ako budemo igrali u drugoj ligi regionalnog takmičenja mi ćemo sigurno imati respektabilan tim koji će predstavljati publiku na pravi način. U to vas uvjeravam",zaključio je Berdić.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sljedećoj Skupštini, koja će biti održana 27. jula.

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mlađe kategorije, odnosno igrače do 19 godina.

Nova sezona ABA lige počinje 30. septembra, a do 11. marta 2018. godine biće igrane utakmice pred plej-of, koji će početi 17. marta. Finalne borbe su planirane do 15. aprila.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar