Стопама оца - Клинсман у Херти!

Син бившег селектора фудбалске репрезентације (САД) Јиргена Клинсмана, голман Џонатан Клинсман, потписао је уговор са Хертом после успешне пробе.

Фудбал 14.07.2017 | 13:00
Стопама оца - Клинсман у Херти!
Клуб није објавио детаље уговора, али је навео да је 20-годишњи Клинсман заслужио да потпише уговор.

"Џонатан нас је убедио својом способношћу, харизмом и амбицијом. Сада ће се са нама развијати корак по корак", рекао је генерални директор Херте Михаел Прец.

Упркос томе што је голман, Клинсман је на првом тренингу постигао леп гол из волеја и одмах је добио похвале од тренера Пала Дардаја.

"Ово је невероватно емотивно за мене, јер овај клуб има велики значај у мојој породици", описао је Клинсман како се осећао у тренутку када му је Прец саопштио вести.

Клинсманов отац Јирген је члан Херте од 2004. године, а његов деда који је родјен у близини Берлина, такодје је био навијач Херте.

Џонатан је први Клинсман који ће играти за Херту.

"Клинсман улива мир и поверење. Игра добро десном ногом, а технички и атлетски је на добром нивоу", рекао је тренер голмана Херте Жолт Петри.

Он је проглашен за најбољег голмана на овогодишњем ЦОНЦАЦАФ купу за играче до 20 година у Костарики, где је играо на пет од шест утакмица и помогао репрезентацији САД да освоји прву регионалну титулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар