Stopama oca - Klinsman u Herti!

Sin bivšeg selektora fudbalske reprezentacije (SAD) Jirgena Klinsmana, golman Džonatan Klinsman, potpisao je ugovor sa Hertom posle uspešne probe.

Fudbal 14.07.2017 | 13:00
Stopama oca - Klinsman u Herti!
Klub nije objavio detalje ugovora, ali je naveo da je 20-godišnji Klinsman zaslužio da potpiše ugovor.

"Džonatan nas je ubedio svojom sposobnošću, harizmom i ambicijom. Sada će se sa nama razvijati korak po korak", rekao je generalni direktor Herte Mihael Prec.

Uprkos tome što je golman, Klinsman je na prvom treningu postigao lep gol iz voleja i odmah je dobio pohvale od trenera Pala Dardaja.

"Ovo je neverovatno emotivno za mene, jer ovaj klub ima veliki značaj u mojoj porodici", opisao je Klinsman kako se osećao u trenutku kada mu je Prec saopštio vesti.

Klinsmanov otac Jirgen je član Herte od 2004. godine, a njegov deda koji je rodjen u blizini Berlina, takodje je bio navijač Herte.

Džonatan je prvi Klinsman koji će igrati za Hertu.

"Klinsman uliva mir i poverenje. Igra dobro desnom nogom, a tehnički i atletski je na dobrom nivou", rekao je trener golmana Herte Žolt Petri.

On je proglašen za najboljeg golmana na ovogodišnjem CONCACAF kupu za igrače do 20 godina u Kostariki, gde je igrao na pet od šest utakmica i pomogao reprezentaciji SAD da osvoji prvu regionalnu titulu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar