Челси понудио 70 милиона £ за Обамејанга!

Лондонски Челси понудио је Борусији Дортмунд 70 милиона фунти (око 78 милиона евра) за нападача Пјер-Емерика Обамејанга, преноси Скај Спортс.  Друга страна медаље: Обамејан понуђен Челсију за 73. 000. 000 евра, али Конте хоће Морату! Габонац мислима више није у клубу, у Дортмунду желе да га се реше! Милан нема новца да га плати, Челси гледа једним оком, али је Мората и даље број један.

Фудбал 12.07.2017 | 21:15
Челси понудио 70 милиона £ за Обамејанга!
Већ месецима трају спекулације о томе где ће Габонац наставити каријеру, а углавном се спекулисало да ће најбољи стрелац немачке Бундеслиге да се пресели у Реал Мадрид.

Међутим, пропали план о довођењу Ромелуа Лукакуа из Евертона (отишао у Манчестер Јунајтед), натерали су Антонија Контеа да потражи алтернативу, а нашао ју је у Обамејангу.

Конкуренција "плавцима" је Обамејангов бивши клуб Милан, који је наводно већ у преговорима са Борусијом, а наравно у игри је и Пари Сен Жермен.

Још на Стамфорд Бриџу не могу да се помире са чињеницом да им је Манчестер јунајтед минирао трансфер Ромелуа Лукакуа у последњем тренутку, али времена за губљење нема. Челси под хитно мора да нађе адекватно решење за одлазећег Дијега Косту, а као главно име на прилично сажетој листи потенцијалних аквизиција стоји оно Пјер Емерика Обамејана. 

Острвски медији писали су у уторак да је Антонио Конте лично звао Дортмундовог голгетера и понудио му могућност да дође на Бриџ, али изгледа да је истина ипак другачија. Таблоид Сан, који је међу најупућенијим медијима у Великој Британији када су у питању дешавања на пијаци, тврди да је Дортмунд понудио Обамејана Челсију и то за цену од 73.000.000 евра. Што је готово идентичан износ оном с којим се баратало у време када је Обамејан практично био пред вратима Парка принчева. Посао се касније изјаловио из засад неразјашњених разлога (шушка се да је спортски директор ПСЖ Антерио Енрике ставио вето јер је веровао да Обамејанов трансфер не би био добар по клуб), а касније су се у причи појавили Манчестер Сити и Милан. 

Сити је брзо одустао, с обзиром да већ има два расна стрелца - Габријела Жезуса и Серхија Агуера, док је Милан упркос огромној жељи за обновом сарадње на танком леду због недостатка новца. Подсетимо, Росонери су се у овом прелазном року прилично истрошили, неки потписи се још чекају (Лукас Биља прим. аут), тако да би кеширање огромне суме заОбамејана у овом тренутку било немогуће. 

Брука и срамота Борусије - пораз од четвртолигаша! (ВИДЕО)

Зато је, наводи се, Дортмунд и контактирао људе у Челсију и предложио Обамејановтрансфер. Јучерашњи пораз Милионера од немачког четвртолигаша Рот Вајса само је избацио на површину прљав веш који очигледно постоји у клубу. Наиме, Обамејан је на терену изгледао јако лоше, а многи су после утакмице били констатације да он мислима више није у клубу и да је јучерашње понашање само механизам како би се убрзао његов одлазак. 

Додуше, опција нема много, пошто су многи клубови већ попуњених ростера у срцу напада. Челси јесте један од оних који очајнички тражи убојиту деветку, али Антонио Контежели Алвара Морату. Шпанац је и пре отварања тржишта био на Контеовом радару, али оног тренутка када се појавила могућност ангажовања Лукакуа, Челси је све снаге усмерио ка Гудисон Парку. Јер, Лукаку је прототип играча каквог воли Конте - снажан, јак у дуелима, зна са лоптом на земљи, има убилачки инстикт. 

Сада када је Белгијанац задужио опрему Манчестер јунајтеда Мората је поново у фокусу. Реал држи цену на између 75.000.000 и 85.000.000 евра, Челси тражи механизам којим би смањио цену, јер нуди највише 70.000.000 евра.

На радару је, пише се, опет и Андреа Белоти, али је његов долазак у Премијер лигу изузетно упитан. Пре свега Конте не жели да ризикује с нападачем који иза себе има тек једну врхунску сезону, а притом све се више шушка о томе да је први човек Торина Урбано Каироиспунио највећу жељу Синише Михајловића и да ће задржати Белотија. Али Миха сада има услов да мора да обезбеди екипи излаз у Европу наредне сезоне уколико жели да остане на клупи Граната. 

Дакле, Челси је у незгодној позицији. Дијего Коста је прошлост и све је ближи повратку у Атлетико, иако ће тренирати са Плавцима у наредном периоду. А каквог је темпераментаКонте, тешко да ће још дуго трпети неизвесност и то да од појачања за нову сезону има само Ридигера и Кабаљера. 

Габонац је постигао 42 гола за Борусију и репрезентацију прошле сезоне, а одбио је богату понуду кинеског Тјанђин Ћванђијана.

Борусија је 28-годишњег Обамејанга довела из Сент Етјена 2013. за око 12 милиона евра, а он је на 128 утакмица постигао 85 голова.

Има уговор на још три године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар