Čelsi ponudio 70 miliona £ za Obamejanga!

Londonski Čelsi ponudio je Borusiji Dortmund 70 miliona funti (oko 78 miliona evra) za napadača Pjer-Emerika Obamejanga, prenosi Skaj Sports.  Druga strana medalje: Obamejan ponuđen Čelsiju za 73. 000. 000 evra, ali Konte hoće Moratu! Gabonac mislima više nije u klubu, u Dortmundu žele da ga se reše! Milan nema novca da ga plati, Čelsi gleda jednim okom, ali je Morata i dalje broj jedan.

Fudbal 12.07.2017 | 21:15
Čelsi ponudio 70 miliona £ za Obamejanga!
Već mesecima traju spekulacije o tome gde će Gabonac nastaviti karijeru, a uglavnom se spekulisalo da će najbolji strelac nemačke Bundeslige da se preseli u Real Madrid.

Međutim, propali plan o dovođenju Romelua Lukakua iz Evertona (otišao u Mančester Junajted), naterali su Antonija Kontea da potraži alternativu, a našao ju je u Obamejangu.

Konkurencija "plavcima" je Obamejangov bivši klub Milan, koji je navodno već u pregovorima sa Borusijom, a naravno u igri je i Pari Sen Žermen.

Još na Stamford Bridžu ne mogu da se pomire sa činjenicom da im je Mančester junajted minirao transfer Romelua Lukakua u poslednjem trenutku, ali vremena za gubljenje nema. Čelsi pod hitno mora da nađe adekvatno rešenje za odlazećeg Dijega Kostu, a kao glavno ime na prilično sažetoj listi potencijalnih akvizicija stoji ono Pjer Emerika Obamejana. 

Ostrvski mediji pisali su u utorak da je Antonio Konte lično zvao Dortmundovog golgetera i ponudio mu mogućnost da dođe na Bridž, ali izgleda da je istina ipak drugačija. Tabloid San, koji je među najupućenijim medijima u Velikoj Britaniji kada su u pitanju dešavanja na pijaci, tvrdi da je Dortmund ponudio Obamejana Čelsiju i to za cenu od 73.000.000 evra. Što je gotovo identičan iznos onom s kojim se baratalo u vreme kada je Obamejan praktično bio pred vratima Parka prinčeva. Posao se kasnije izjalovio iz zasad nerazjašnjenih razloga (šuška se da je sportski direktor PSŽ Anterio Enrike stavio veto jer je verovao da Obamejanov transfer ne bi bio dobar po klub), a kasnije su se u priči pojavili Mančester Siti i Milan. 

Siti je brzo odustao, s obzirom da već ima dva rasna strelca - Gabrijela Žezusa i Serhija Aguera, dok je Milan uprkos ogromnoj želji za obnovom saradnje na tankom ledu zbog nedostatka novca. Podsetimo, Rosoneri su se u ovom prelaznom roku prilično istrošili, neki potpisi se još čekaju (Lukas Bilja prim. aut), tako da bi keširanje ogromne sume zaObamejana u ovom trenutku bilo nemoguće. 

Bruka i sramota Borusije - poraz od četvrtoligaša! (VIDEO)

Zato je, navodi se, Dortmund i kontaktirao ljude u Čelsiju i predložio Obamejanovtransfer. Jučerašnji poraz Milionera od nemačkog četvrtoligaša Rot Vajsa samo je izbacio na površinu prljav veš koji očigledno postoji u klubu. Naime, Obamejan je na terenu izgledao jako loše, a mnogi su posle utakmice bili konstatacije da on mislima više nije u klubu i da je jučerašnje ponašanje samo mehanizam kako bi se ubrzao njegov odlazak. 

Doduše, opcija nema mnogo, pošto su mnogi klubovi već popunjenih rostera u srcu napada. Čelsi jeste jedan od onih koji očajnički traži ubojitu devetku, ali Antonio Konteželi Alvara Moratu. Španac je i pre otvaranja tržišta bio na Konteovom radaru, ali onog trenutka kada se pojavila mogućnost angažovanja Lukakua, Čelsi je sve snage usmerio ka Gudison Parku. Jer, Lukaku je prototip igrača kakvog voli Konte - snažan, jak u duelima, zna sa loptom na zemlji, ima ubilački instikt. 

Sada kada je Belgijanac zadužio opremu Mančester junajteda Morata je ponovo u fokusu. Real drži cenu na između 75.000.000 i 85.000.000 evra, Čelsi traži mehanizam kojim bi smanjio cenu, jer nudi najviše 70.000.000 evra.

Na radaru je, piše se, opet i Andrea Beloti, ali je njegov dolazak u Premijer ligu izuzetno upitan. Pre svega Konte ne želi da rizikuje s napadačem koji iza sebe ima tek jednu vrhunsku sezonu, a pritom sve se više šuška o tome da je prvi čovek Torina Urbano Kairoispunio najveću želju Siniše Mihajlovića i da će zadržati Belotija. Ali Miha sada ima uslov da mora da obezbedi ekipi izlaz u Evropu naredne sezone ukoliko želi da ostane na klupi Granata. 

Dakle, Čelsi je u nezgodnoj poziciji. Dijego Kosta je prošlost i sve je bliži povratku u Atletiko, iako će trenirati sa Plavcima u narednom periodu. A kakvog je temperamentaKonte, teško da će još dugo trpeti neizvesnost i to da od pojačanja za novu sezonu ima samo Ridigera i Kabaljera. 

Gabonac je postigao 42 gola za Borusiju i reprezentaciju prošle sezone, a odbio je bogatu ponudu kineskog Tjanđin Ćvanđijana.

Borusija je 28-godišnjeg Obamejanga dovela iz Sent Etjena 2013. za oko 12 miliona evra, a on je na 128 utakmica postigao 85 golova.

Ima ugovor na još tri godine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar