Потврда из Америке...!

Болден игра за Звезду и кошта 675. 000 долара! Добре вести за клуб са Малог Калемегдана.

Кошарка 14.07.2017 | 18:15
Потврда из Америке...!
После серије вести о одласцима кључних играча из прошле сезоне које су растужиле навијаче Црвене звезде, сада из Америке стиже и једна лепа вест. Локални медији из Фиалделфије најављују да ће Џона Болден наредне сезоне играти у Црвеној звезди јер за њега нема довољно простора у ростеру Сиксерса који су га драфтовали недавно.

Болден се тренутно налази у Америци где игра за Филаделфију у Летњој лиги и где се доказивао менаџменту клуба који га је драфтовао. Американци пишу да је Аустралијанац показао завидне квалитете у пас игри и неким дефанзивним задацима, али да мора још да ради на шуту и да је за њега најбоље да следећу сезону проведе у Црвеној сезони са којом има потписан уговор.

Према слову уговора са Црвеном звездом, Болден има откупну клаузулу од 675.000 долара коју би Филаделфија морала да плати ако би хтела да га потпише већ овог лета. Али то неће учинити сада јер нема простора за Болдена.

НБА клубови у наредној сезони ће моћи да регирстују 17 играча уместо досадашњих 15, с тим што би двојица од њих могла да играју на двојну регистрацију и такмиче се и у Развојној лиги.

Одлучено је да Аустрлијанац настави са развојем у Црвеној звезди која ће и следећег лета имати опцију да га га прода Сиксерсима за поменуту калузулу јер је Болден прошлог јуна потписао двогодишњи уговор са српским шампионом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар