Potvrda iz Amerike...!

Bolden igra za Zvezdu i košta 675. 000 dolara! Dobre vesti za klub sa Malog Kalemegdana.

Košarka 14.07.2017 | 18:15
Potvrda iz Amerike...!
Posle serije vesti o odlascima ključnih igrača iz prošle sezone koje su rastužile navijače Crvene zvezde, sada iz Amerike stiže i jedna lepa vest. Lokalni mediji iz Fialdelfije najavljuju da će Džona Bolden naredne sezone igrati u Crvenoj zvezdi jer za njega nema dovoljno prostora u rosteru Siksersa koji su ga draftovali nedavno.

Bolden se trenutno nalazi u Americi gde igra za Filadelfiju u Letnjoj ligi i gde se dokazivao menadžmentu kluba koji ga je draftovao. Amerikanci pišu da je Australijanac pokazao zavidne kvalitete u pas igri i nekim defanzivnim zadacima, ali da mora još da radi na šutu i da je za njega najbolje da sledeću sezonu provede u Crvenoj sezoni sa kojom ima potpisan ugovor.

Prema slovu ugovora sa Crvenom zvezdom, Bolden ima otkupnu klauzulu od 675.000 dolara koju bi Filadelfija morala da plati ako bi htela da ga potpiše već ovog leta. Ali to neće učiniti sada jer nema prostora za Boldena.

NBA klubovi u narednoj sezoni će moći da regirstuju 17 igrača umesto dosadašnjih 15, s tim što bi dvojica od njih mogla da igraju na dvojnu registraciju i takmiče se i u Razvojnoj ligi.

Odlučeno je da Austrlijanac nastavi sa razvojem u Crvenoj zvezdi koja će i sledećeg leta imati opciju da ga ga proda Siksersima za pomenutu kaluzulu jer je Bolden prošlog juna potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar