Донарума: Нисам ни помишљао да одем!

Ђанлуиђи Донарума истакао да је није ни помишљао на одлазак из Милана, о чему се недељама спекулисало у италијанским медијима.  Мир, мир, мир - нико није крив: Донарума није ни помишљао да оде, Милан је свакако хтео брата?! Уз извињење навијачима и наду да ће се све брзо заборавити, прве изјаве актера највеће летње сапунице делују прилично неискрено.

Фудбал 14.07.2017 | 09:00
Донарума: Нисам ни помишљао да одем!
Донарума је у уторак коначно потписао нови уговор са "росонерима" који га "веже" за Сан Сиро до лета 2021. године.

"Одушевљен сам и поносан што сам у Милану. Рођен сам и одрастао у овом клубу, никад нисам ни помислио да одем. Жао ми је због навијача, али понављам, нисам имао намеру да их издам. Хвала им на подршци коју су му пружили у претходне две године", рекао је Донарума.

Млади голман је добио четворогодишњи уговор вредан шест милиона евра годишње нето, уз једну откупну клаузулу од 70-100 милиона евра, а другу од 50 уколико Милан не буде играо у Лиги шампиона.

У његов уговор је укључен и долазак његовог старијег брата, такође голмана Антонија, који је такође прошао Миланову академију, а враћа се као 27-годишњак из Грчке.

Његов уговор је вредан милион евра годишње.

Први пут откако се десила цела афера око новог уговора у Милану, Ђанлуиђи Донарума је јавно проговорио о целој ситуацији. Дан после продужетка сарадње са Росонерима, млади голман је у друштву Миланових директора Фасонеа и Мирабелија, открио да није имао дилему око останку у клубу. Донарума се јавности обратио путем кратког видео преноса на Фејсбуку. И овога пута је избегао питања медија...

Донарума је изабрао овај начин да се обрати навијачима који су месецима чекали његов одговор и желели да чују из његових уста да ли жели да остане у Милану. Он се дуго скривао из менаџера Мина Рајоле којем је препустио све око новог уговора и који је са Миланом отворио фронт око услова уговора. Сада Донарума истиче да није било дилеме да ли је желео да остане?!

„Задовољан сам и поносан што остајем у Милану. Овде сам фудбалски рођен и одрастао. У глави никада нисам имао дилему да ли желим да останем. Жао ми је навијача који су се осетили изданима, то ми никада није била намера. Хвала и онима који су ме подржавали свих ових година“, било је све што је Донарума рекао.

Поред суператалентованог голмана, јавности се обратио и његов брат Анотнио којег је Милан морао да доведе и части га платом од 1.000.000 евра по сезони да би Ђанлуиђипродужио уговор.

„Захваљујем директорима Фасонеу и Мирабелију на поверењу. Пресрећан сам што сам опет у клубу и што сам опет са братом. Учинићу све да оправдам поверење“, рекао је АнтониоДонарума.

Иако се Милан налази на мети критика што је као велики клуб пристао на понижење да га тинејџер уцењује довођењем рођеног брата који је исподпросечан голман (а биће плаћен као неки од најбољих играча), клупски челници покушвају да се “оперу“.

„Од првог дана у клубу сам радио на продужетку уговора са Ђиђом, а једна од првих идеја ми је била да доведем и Антонија.  Стварно сам желео да доведемо Антонија Донаруму јер је лепо да имамо два брата у тиму. Први мотив да вратимо Антонија је био техничке природе јер нам је био потребан. И тренер Монтела ме је подржао. Антонио може да буде добар резервни голман, поносни смо на њега, а одиграо је и важну улогу у преговорима са Ђиђом. Није било лако, али знали смо да Ђиђо жели да остане у Милану. Нема победника и губитника у овој причи, урадили смо што је морало да се уради“, рекао је Миланов спортски директор Масимо Мирабели.

Генерални директор Марко Фасоне се нада да ће навијачи брзо опростити Донаруми на понашању и циркусу који је направио око уговора.  

„Ово је посебан дан. Обично не правимо овакве ствари да продужетке уговора, али Ђиђо је био хит лета. Данас славимо завршетак успешних и болних преговора. Није му било лако да одлучи са 18 година и поносни смо што је изабрао да остане у Милану и да верује у овај пројекат. Овде је Ђиђова кућа, овде је Ђиђова породица. Све што се дешавало ће се заборавити после прве параде“, рекао је Фасоне.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар