Donaruma: Nisam ni pomišljao da odem!

Đanluiđi Donaruma istakao da je nije ni pomišljao na odlazak iz Milana, o čemu se nedeljama spekulisalo u italijanskim medijima.  Mir, mir, mir - niko nije kriv: Donaruma nije ni pomišljao da ode, Milan je svakako hteo brata?! Uz izvinjenje navijačima i nadu da će se sve brzo zaboraviti, prve izjave aktera najveće letnje sapunice deluju prilično neiskreno.

Fudbal 14.07.2017 | 09:00
Donaruma: Nisam ni pomišljao da odem!
Donaruma je u utorak konačno potpisao novi ugovor sa "rosonerima" koji ga "veže" za San Siro do leta 2021. godine.

"Oduševljen sam i ponosan što sam u Milanu. Rođen sam i odrastao u ovom klubu, nikad nisam ni pomislio da odem. Žao mi je zbog navijača, ali ponavljam, nisam imao nameru da ih izdam. Hvala im na podršci koju su mu pružili u prethodne dve godine", rekao je Donaruma.

Mladi golman je dobio četvorogodišnji ugovor vredan šest miliona evra godišnje neto, uz jednu otkupnu klauzulu od 70-100 miliona evra, a drugu od 50 ukoliko Milan ne bude igrao u Ligi šampiona.

U njegov ugovor je uključen i dolazak njegovog starijeg brata, takođe golmana Antonija, koji je takođe prošao Milanovu akademiju, a vraća se kao 27-godišnjak iz Grčke.

Njegov ugovor je vredan milion evra godišnje.

Prvi put otkako se desila cela afera oko novog ugovora u Milanu, Đanluiđi Donaruma je javno progovorio o celoj situaciji. Dan posle produžetka saradnje sa Rosonerima, mladi golman je u društvu Milanovih direktora Fasonea i Mirabelija, otkrio da nije imao dilemu oko ostanku u klubu. Donaruma se javnosti obratio putem kratkog video prenosa na Fejsbuku. I ovoga puta je izbegao pitanja medija...

Donaruma je izabrao ovaj način da se obrati navijačima koji su mesecima čekali njegov odgovor i želeli da čuju iz njegovih usta da li želi da ostane u Milanu. On se dugo skrivao iz menadžera Mina Rajole kojem je prepustio sve oko novog ugovora i koji je sa Milanom otvorio front oko uslova ugovora. Sada Donaruma ističe da nije bilo dileme da li je želeo da ostane?!

„Zadovoljan sam i ponosan što ostajem u Milanu. Ovde sam fudbalski rođen i odrastao. U glavi nikada nisam imao dilemu da li želim da ostanem. Žao mi je navijača koji su se osetili izdanima, to mi nikada nije bila namera. Hvala i onima koji su me podržavali svih ovih godina“, bilo je sve što je Donaruma rekao.

Pored superatalentovanog golmana, javnosti se obratio i njegov brat Anotnio kojeg je Milan morao da dovede i časti ga platom od 1.000.000 evra po sezoni da bi Đanluiđiprodužio ugovor.

„Zahvaljujem direktorima Fasoneu i Mirabeliju na poverenju. Presrećan sam što sam opet u klubu i što sam opet sa bratom. Učiniću sve da opravdam poverenje“, rekao je AntonioDonaruma.

Iako se Milan nalazi na meti kritika što je kao veliki klub pristao na poniženje da ga tinejdžer ucenjuje dovođenjem rođenog brata koji je ispodprosečan golman (a biće plaćen kao neki od najboljih igrača), klupski čelnici pokušvaju da se “operu“.

„Od prvog dana u klubu sam radio na produžetku ugovora sa Điđom, a jedna od prvih ideja mi je bila da dovedem i Antonija.  Stvarno sam želeo da dovedemo Antonija Donarumu jer je lepo da imamo dva brata u timu. Prvi motiv da vratimo Antonija je bio tehničke prirode jer nam je bio potreban. I trener Montela me je podržao. Antonio može da bude dobar rezervni golman, ponosni smo na njega, a odigrao je i važnu ulogu u pregovorima sa Điđom. Nije bilo lako, ali znali smo da Điđo želi da ostane u Milanu. Nema pobednika i gubitnika u ovoj priči, uradili smo što je moralo da se uradi“, rekao je Milanov sportski direktor Masimo Mirabeli.

Generalni direktor Marko Fasone se nada da će navijači brzo oprostiti Donarumi na ponašanju i cirkusu koji je napravio oko ugovora.  

„Ovo je poseban dan. Obično ne pravimo ovakve stvari da produžetke ugovora, ali Điđo je bio hit leta. Danas slavimo završetak uspešnih i bolnih pregovora. Nije mu bilo lako da odluči sa 18 godina i ponosni smo što je izabrao da ostane u Milanu i da veruje u ovaj projekat. Ovde je Điđova kuća, ovde je Điđova porodica. Sve što se dešavalo će se zaboraviti posle prve parade“, rekao je Fasone.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar