Хорнер: Силверстон "отвара" врата Лондону!

Директор Ред Буловог Ф1 тима Кристијан Хорнер сматра да Силверстону ризикује да изгуби место у календару тамичења у корист Лондона.

Остали спортови 14.07.2017 | 08:30
Хорнер: Силверстон "отвара" врата Лондону!
Власници Силверстона, Британски клуб тркача (БРДЦ) је активирако клаузулу о паузи у шампионату Ф1 од 2020. године јер је трка финансијски неисплатива.

Док се БРДЦ нада да ће са власником Формуле 1 Либерти медијом успети да постигне нови, повољнији уговор од 2020, Хорнер наговештава да би следеће године могла да се вози последња Велика награда В. Британије на Силверстону.

"Силверстон је дивна стаза, тимови и возачи воле да се тркају овде. Либерти се обавезао да ће постојати Велика награда В. Британије. Али у овој ситуацији, ако догађај у Лондону буде успешан, чему се надамо, са последњим законским променама које се дешавају у граду, могу да замислим Гран при Лондона као привлачну опцију за људе из Либертија", рекао је Хорнер.

Силверстон је већ годинама проблематична тачка Формуле 1, финансије често прете одржавању трка на легендарној стази, јер огранизатори сваке сезоне губе на милионе евра. Првобитни трошкови огранизације су били око 13,5 милиона евра, док се очекује да до 2026. порасту на чак 30.

"Сивлерстон мора бити опрезан како ће реаговати и преговарати, да не би изгубили своје место у Формули 1. Зачуђен сам њиховим потезом активирањем клаузуле о паузи. Не схватам како су се у Силверстону нашли у ситуацији где финансијски термини одавно договорени више не функционишу", додао је челник једног од највећих тимова Ф1.

Предстојећег викенда на програму је управо Велика награда Британије на Силверстону, десета трка овогодишњег шампионата Формуле 1.

"Предигра" ове трке одржаће се управо у Лондону у среду, када ће се болиди Ф1 наћи на улицама британске престонице од Трафалгар сквера до Вајтхола.

Силверстон је домаћин ВН Британије од 1948. године, од 1955-1986. је ротирао домаћинство са Еинтријем и Брендс Хечом, а од 1987. је константно домаћин шампионата Ф1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар