Ђукић: Хоћу у Европу, као што Србија жели у ЕУ!

"Припадамо Европи, тамо нам је место", сматра тренер Партизана и најављује нападачку игру и у Подгорици.

Фудбал 12.07.2017 | 17:00
Ђукић: Хоћу у Европу, као што Србија жели у ЕУ!
Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић задовољан је игром своје екипе против Будућности у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона и најављује да ће црно-бели и у реваншу ићи на победу.

"Тешка утакмица, као што смо и очекивали. Будућност је тврда екипа са брзим контранападом. Ми смо доминирали од почетка, али смо имали доста проблема у првом полувремену. Фалили су нам пас и идеја. Уласком Леонарда ствари су се много побољшале. После пенала утакмица се отворила, али нисмо искористили неке шансе. Константно смо их притискали, нисмо им дали да се одморе", констатовао је Ђукић на конференцији за медије после меча.

Партизан је у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона на свом стадиону савладао Подгоричане 2:0, а реванш је 18. јула у Црној Гори.

"Ми смо Партизан, идемо по победу и у Подгорици. Нисмо тим који ће се затворити и чекати контранапад. Покушаћемо да доминирамо и да правимо игру. Знамо да неће бити лако, они ће играти много отвореније, али имаћемо више простора. Спремни смо за то, идемо да се боримо. Идемо тамо да радимо свих 90 минута", најавио је Ђукић.

На питање да ли је после овог меча већи оптимиста везано за улазак у Лигу шампиона или Лигу Европа, Партизанов тренер је истакао да је оптимиста јер има добру екипу.

"Ја сам оптимиста јер имам добру екипу. Из утакмице у утакмицу ћемо да растемо и да стичемо самопоуздање. Желим да покушамо да изборимо Европу, као што држава жели у Европску унију, тако и ми хоћемо у спорту. Припадамо Европи, тамо нам је место".

Црно-бели су у другом полувремену пропустили неколико одличних шанси, али то није забринуло Ђукића.

"Више ме је забринуло прво полувреме кад нисмо створили прилике, кад смо изгледали мало уплашени. Можда је то и нормално, с обзиром да почиње сезоне, живимо од Европе. То јесте велики притисак, али нисмо губили стрпљење. Ово су тешки мечеви са много замки. Ви сте фаворит, сви причају то. Нисмо ишли грлом у јагоде. Нисмо примили гол. То је битна ствар у оваквим мечевима", оценио је тренер црно-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар