Đukić: Hoću u Evropu, kao što Srbija želi u EU!

"Pripadamo Evropi, tamo nam je mesto", smatra trener Partizana i najavljuje napadačku igru i u Podgorici.

Fudbal 12.07.2017 | 17:00
Đukić: Hoću u Evropu, kao što Srbija želi u EU!
Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić zadovoljan je igrom svoje ekipe protiv Budućnosti u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i najavljuje da će crno-beli i u revanšu ići na pobedu.

"Teška utakmica, kao što smo i očekivali. Budućnost je tvrda ekipa sa brzim kontranapadom. Mi smo dominirali od početka, ali smo imali dosta problema u prvom poluvremenu. Falili su nam pas i ideja. Ulaskom Leonarda stvari su se mnogo poboljšale. Posle penala utakmica se otvorila, ali nismo iskoristili neke šanse. Konstantno smo ih pritiskali, nismo im dali da se odmore", konstatovao je Đukić na konferenciji za medije posle meča.

Partizan je u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na svom stadionu savladao Podgoričane 2:0, a revanš je 18. jula u Crnoj Gori.

"Mi smo Partizan, idemo po pobedu i u Podgorici. Nismo tim koji će se zatvoriti i čekati kontranapad. Pokušaćemo da dominiramo i da pravimo igru. Znamo da neće biti lako, oni će igrati mnogo otvorenije, ali imaćemo više prostora. Spremni smo za to, idemo da se borimo. Idemo tamo da radimo svih 90 minuta", najavio je Đukić.

Na pitanje da li je posle ovog meča veći optimista vezano za ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evropa, Partizanov trener je istakao da je optimista jer ima dobru ekipu.

"Ja sam optimista jer imam dobru ekipu. Iz utakmice u utakmicu ćemo da rastemo i da stičemo samopouzdanje. Želim da pokušamo da izborimo Evropu, kao što država želi u Evropsku uniju, tako i mi hoćemo u sportu. Pripadamo Evropi, tamo nam je mesto".

Crno-beli su u drugom poluvremenu propustili nekoliko odličnih šansi, ali to nije zabrinulo Đukića.

"Više me je zabrinulo prvo poluvreme kad nismo stvorili prilike, kad smo izgledali malo uplašeni. Možda je to i normalno, s obzirom da počinje sezone, živimo od Evrope. To jeste veliki pritisak, ali nismo gubili strpljenje. Ovo su teški mečevi sa mnogo zamki. Vi ste favorit, svi pričaju to. Nismo išli grlom u jagode. Nismo primili gol. To je bitna stvar u ovakvim mečevima", ocenio je trener crno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar