ЛШ: Ријека дебитовала побједом!

Очекивало се и више од Ријечана. . . Карабаг сигуран, али уз беспотребну помоћ судија. . . Салцбург оправдао улогу фаворита. . .

Фудбал 12.07.2017 | 14:00
ЛШ: Ријека дебитовала побједом!
Фудбалери Ријеке победом су дебитовали у квалификацијама за Лигу шампиона.

Првак Хрватске славио је 2:0 пред својим навијачима против ТНС из Велса. Иако се очекивало да могу више, домаћи играчи имају сасвим солидан резултат пред реваш 18. јула на Острву.

До вођства су дошли после очајне реакције гостујућег голмана на шут Јосипа Мишића из "слободњака" у 4. минуту. Лопта је ишла по средини гола, али је Пол Херисон био преспор. На други гол домаћи навијачи чекали су све до 68. минута, када је Флорентин Матеи лепо завршио акцију и центаршут Стефана Ристовског.

Азербејџански Карабаг закорачио је у треће коло квалификација за Лигу шампиона већ после првог дуела са грузијском Самтрејдијом.

Домаћин је дошао до убедљиве победе 5:0, а питање победника било је решено већ после првог полувремена, када су виђена чак три гола. Мора се, ипак, истаћи да највеће заслуге за трећи погодак (други из пенала) припадају судији Метеу Калкавану из Турске.

Главни арбитар и његов помоћник превидели су глуму, истина добру, нападача Дина Ндловуа у надокнади првог дела.

Управо је Јужноафриканац био прецизан са беле тачке, а мрежу је погодио и у 37. минуту. Претходно је, такође из пенала, али овај пут оправдано досуђеног због повлачења код центаршута из прекида, 1:0 Карабагу донео Афран Исмајилов у 10. минуту. На 4:0 повисио је "резервиста" Вилде-Доналд Гериер у 83, којем је ово био дебитантски наступ за Каират по доласку из турског Алањаспора, а коначан резултат поставио је искусни шпански везиста Мичел, бивши члан Спортинг Хихона, Бирмингема, АЕК Атине, Хетафеа и Макаби Хаифе, у другом минуту надоканде утакмице.

Реванш је 18. јула у Тбилисију, али може се слободно рећи да је питање путника у наредну рунду већ решено...

Сав послао већ у првом полувремену одрадио је и Ред Бул Салцбург, који је на Малти после 45 и кусур минута имао 2:0 против Хибернијанса. Предност је увећана у уводним минутима другог дела утакмице, али је у финишу славље гостију покварио Валон Бериша, који је добио црвени картон.

Управо он је био стрелац водећег гола за Салцбург из пенала у 10. минуту, док је други гол дао Хванг Хе-Чан у 35, а трећи Такуни Минамино у 54.

РЕЗУЛТАТИ првих утакмица 2. кола квалификација за Лигу шампиона (уторак):

Карабаг - Самтредија 5:0 (3:0)
Хибернијанс - РБ Салзбург 0:3 (0:2)
Партизан - Будућност 2:0 (0:0)
Ријека - ТНС 2:0 (1:0)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар