LŠ: Rijeka debitovala pobjedom!

Očekivalo se i više od Riječana. . . Karabag siguran, ali uz bespotrebnu pomoć sudija. . . Salcburg opravdao ulogu favorita. . .

Fudbal 12.07.2017 | 14:00
LŠ: Rijeka debitovala pobjedom!
Fudbaleri Rijeke pobedom su debitovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prvak Hrvatske slavio je 2:0 pred svojim navijačima protiv TNS iz Velsa. Iako se očekivalo da mogu više, domaći igrači imaju sasvim solidan rezultat pred revaš 18. jula na Ostrvu.

Do vođstva su došli posle očajne reakcije gostujućeg golmana na šut Josipa Mišića iz "slobodnjaka" u 4. minutu. Lopta je išla po sredini gola, ali je Pol Herison bio prespor. Na drugi gol domaći navijači čekali su sve do 68. minuta, kada je Florentin Matei lepo završio akciju i centaršut Stefana Ristovskog.

Azerbejdžanski Karabag zakoračio je u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona već posle prvog duela sa gruzijskom Samtrejdijom.

Domaćin je došao do ubedljive pobede 5:0, a pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvog poluvremena, kada su viđena čak tri gola. Mora se, ipak, istaći da najveće zasluge za treći pogodak (drugi iz penala) pripadaju sudiji Meteu Kalkavanu iz Turske.

Glavni arbitar i njegov pomoćnik prevideli su glumu, istina dobru, napadača Dina Ndlovua u nadoknadi prvog dela.

Upravo je Južnoafrikanac bio precizan sa bele tačke, a mrežu je pogodio i u 37. minutu. Prethodno je, takođe iz penala, ali ovaj put opravdano dosuđenog zbog povlačenja kod centaršuta iz prekida, 1:0 Karabagu doneo Afran Ismajilov u 10. minutu. Na 4:0 povisio je "rezervista" Vilde-Donald Gerier u 83, kojem je ovo bio debitantski nastup za Kairat po dolasku iz turskog Alanjaspora, a konačan rezultat postavio je iskusni španski vezista Mičel, bivši član Sporting Hihona, Birmingema, AEK Atine, Hetafea i Makabi Haife, u drugom minutu nadokande utakmice.

Revanš je 18. jula u Tbilisiju, ali može se slobodno reći da je pitanje putnika u narednu rundu već rešeno...

Sav poslao već u prvom poluvremenu odradio je i Red Bul Salcburg, koji je na Malti posle 45 i kusur minuta imao 2:0 protiv Hibernijansa. Prednost je uvećana u uvodnim minutima drugog dela utakmice, ali je u finišu slavlje gostiju pokvario Valon Beriša, koji je dobio crveni karton.

Upravo on je bio strelac vodećeg gola za Salcburg iz penala u 10. minutu, dok je drugi gol dao Hvang He-Čan u 35, a treći Takuni Minamino u 54.

REZULTATI prvih utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (utorak):

Karabag - Samtredija 5:0 (3:0)
Hibernijans - RB Salzburg 0:3 (0:2)
Partizan - Budućnost 2:0 (0:0)
Rijeka - TNS 2:0 (1:0)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar