Прича: Нико не каже да Новаку ово намјерно раде...

Када смо били спремни да прихватимо да је било превише ризично преместити Ђоковића и Манарина са Терена број 1 на Централни стадион, то се без икаквих проблема догодило прошле вечери, али у женској конкуренцији.

Тенис 12.07.2017 | 14:15
Прича: Нико не каже да Новаку ово намјерно раде...
(2) Новак Ђоковић и Адријан Манарино били су једини такмичари у мушком синглу који су се појавили на теренима Вимблдона у уторак.

Остали су се одмарали, након што су посао у осмини финала завршили у понедељак, на време.

Наш ас и француски такмичар морали су "суви" да се врате кући у понедељак нешто пре поноћи, након што су после неколико сати чекања на крају сазнали да је превише ризично да њихов меч буде премештен са Терена број 1 на Централни стадион.

Званичници Вимблдона већали су, размишљали и вагали од 19:50 по нашем времену, када је (3) Роџер Федерер завршио посао у мечу са (13) Григором Димитровим, негде до 21:45 када су саопштили и да Новаков меч неће бити премештен на највећу арену покривену кровом и осветљену, где је могло да се игра до касних сати - ако би било потребе.

Да ли је било потребе да Новак и Адријан седе два сата, гледају шта ради Рафа против неугодног Луксембуржанина, траже одговоре на нека питања, разматрају са тренерима да ли да крену да се загревају или да крену кући, мање је важно.

На крају, када је свима било јасно да тај меч неће бити одигран и да су момци без икакве потребе "блејали" у "лаунџ" просторијама, званичници су саопштили да је "превише људи било у вимблдонском парку и да није било безбедно да се у том тренутку они који желе да прате Ђоковићев меч, уместо маратона између (4) Рафаела Надала и (16) Жила Милера, преместе са Терена број 1 на Централни стадион".

И то је било то.

Троструки шампион Вимблдона и најуспешнији такмичар на овом турниру у последњих шест сезона морао је да се врати у комплекс данас и одигра меч са Манарином који је добио у три сета.

После, на конференцији за медије, Србин је констатовао да то није била добра одлука, али авај...

Свима је било јасно да је Вимблдон - Вимблдон и да је Енглезима традиција на првом месту. Добро, и Енди Мареј. И Роџер Федерер (њих двојица нису одиграла ниједан једини меч ван Централног стадиона у последње три године, док су Ђоковић и Надал играли скоро па сваки трећи на највећем здању).

Када су се Новак и Адријан истуширали, спаковали и отишли свако на своју страну, настављене су борбе у женском четвртфиналу и, киша је тако хтела, догодило се да је на Терену број 1 било немогуће наставити меч због клизаве подлоге негде око 17:18 по нашем времену. Играле су (24) Коко Вандервеј и Магдалена Рибарикова.

Нешто пре 19 часова, исти званичници којима је вече пре тога било потребно више од два часа да одлуче да ли да преместе Ђоковића и Манарина на "Централни стадион", па на крају нису то урадили из безбедносних разлога, одлучили су да Коко и Магдалена немају разлога да чекају и евентуално наставе меч у среду, већ су их позвали да се преместе и наставе меч на упражњеном Стадиону увелико покривеном због кише која је целог дана падала, па стајала, па падала, па стајала.

И, оне су се "спремиле", спаковале ствари, и при резултату 6:3, 2:2 у корист Рибарикове препешачиле тих неколико стотина метара и наставиле меч на терену где су за то, у датом тренутку, постојали услови за завршетак дуела.

Недуго затим, Рибарикова је довршила посао у дуелу са Американком (6:3, 6:3) и исте вечери изборила пласман у полуфинале, тако да у среду неће морати да се враћа на Вимблдон, загрева, истеже, и улази поново у максималан напор какав захтева наступ у завршници најважнијег тениског турнира на свету.

Имаће једнак број дана одмора као и ривалке пре почетка народне рунде.

О сигурности и броју тренутно присутних навијача унутар комплекса није било речи. Претпостављамо да их је било мање него дан раније и да није било толико драматично преместити један дуел са терена на терен.

Новак ће, међутим, већ данас морати да игра најмање три, а највише пет сетова у свом мечу четвртфинала са (11) Томашом Бердихом, а подсећамо вас да на грен слем турнирима нема тај-брејка у петом сету и да мечеви, хипотетички, могу да трају заувек.

Нико не каже да организатори Вимблдона ово намерно раде Ђоковићу. Међутим, нико не може да каже ни да он има адекватан третман и репутацију, у складу с оним што јесте и што представља не данас - већ у историји ове игре.

Парови четвртфинала:

среда

(1) Енди Мареј - (24) Сем Квери
(7) Марин Чилић - (16) Жил Милер

(3) Роџер Федерер - (6) Милош Раонић
(2) Новак Ђоковић - (11) Томаш Бердих

Резултати четвртфинала:

уторак

(7) Светлана Кузњецова - (14) Гарбиње Мугуруза 3:6, 4:6
(24) Коко Вандервеј - Магдалена Рибарикова 3:6, 3:6

(10) Венус Вилијамс - (13) Јелена Остапенко 6:3, 7:5
(2) Симона Халеп - (6) Џоана Конта 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 6:4

Парови полуфинала:

четвртак

(14) Гарбиње Мугуруза - Магдалена Рибарикова
(6) Џоана Конта - (10) Венус Вилијамс

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар