Priča: Niko ne kaže da Novaku ovo namjerno rade...

Kada smo bili spremni da prihvatimo da je bilo previše rizično premestiti Đokovića i Manarina sa Terena broj 1 na Centralni stadion, to se bez ikakvih problema dogodilo prošle večeri, ali u ženskoj konkurenciji.

Tenis 12.07.2017 | 14:15
Priča: Niko ne kaže da Novaku ovo namjerno rade...
(2) Novak Đoković i Adrijan Manarino bili su jedini takmičari u muškom singlu koji su se pojavili na terenima Vimbldona u utorak.

Ostali su se odmarali, nakon što su posao u osmini finala završili u ponedeljak, na vreme.

Naš as i francuski takmičar morali su "suvi" da se vrate kući u ponedeljak nešto pre ponoći, nakon što su posle nekoliko sati čekanja na kraju saznali da je previše rizično da njihov meč bude premešten sa Terena broj 1 na Centralni stadion.

Zvaničnici Vimbldona većali su, razmišljali i vagali od 19:50 po našem vremenu, kada je (3) Rodžer Federer završio posao u meču sa (13) Grigorom Dimitrovim, negde do 21:45 kada su saopštili i da Novakov meč neće biti premešten na najveću arenu pokrivenu krovom i osvetljenu, gde je moglo da se igra do kasnih sati - ako bi bilo potrebe.

Da li je bilo potrebe da Novak i Adrijan sede dva sata, gledaju šta radi Rafa protiv neugodnog Luksemburžanina, traže odgovore na neka pitanja, razmatraju sa trenerima da li da krenu da se zagrevaju ili da krenu kući, manje je važno.

Na kraju, kada je svima bilo jasno da taj meč neće biti odigran i da su momci bez ikakve potrebe "blejali" u "laundž" prostorijama, zvaničnici su saopštili da je "previše ljudi bilo u vimbldonskom parku i da nije bilo bezbedno da se u tom trenutku oni koji žele da prate Đokovićev meč, umesto maratona između (4) Rafaela Nadala i (16) Žila Milera, premeste sa Terena broj 1 na Centralni stadion".

I to je bilo to.

Trostruki šampion Vimbldona i najuspešniji takmičar na ovom turniru u poslednjih šest sezona morao je da se vrati u kompleks danas i odigra meč sa Manarinom koji je dobio u tri seta.

Posle, na konferenciji za medije, Srbin je konstatovao da to nije bila dobra odluka, ali avaj...

Svima je bilo jasno da je Vimbldon - Vimbldon i da je Englezima tradicija na prvom mestu. Dobro, i Endi Marej. I Rodžer Federer (njih dvojica nisu odigrala nijedan jedini meč van Centralnog stadiona u poslednje tri godine, dok su Đoković i Nadal igrali skoro pa svaki treći na najvećem zdanju).

Kada su se Novak i Adrijan istuširali, spakovali i otišli svako na svoju stranu, nastavljene su borbe u ženskom četvrtfinalu i, kiša je tako htela, dogodilo se da je na Terenu broj 1 bilo nemoguće nastaviti meč zbog klizave podloge negde oko 17:18 po našem vremenu. Igrale su (24) Koko Vandervej i Magdalena Ribarikova.

Nešto pre 19 časova, isti zvaničnici kojima je veče pre toga bilo potrebno više od dva časa da odluče da li da premeste Đokovića i Manarina na "Centralni stadion", pa na kraju nisu to uradili iz bezbednosnih razloga, odlučili su da Koko i Magdalena nemaju razloga da čekaju i eventualno nastave meč u sredu, već su ih pozvali da se premeste i nastave meč na upražnjenom Stadionu uveliko pokrivenom zbog kiše koja je celog dana padala, pa stajala, pa padala, pa stajala.

I, one su se "spremile", spakovale stvari, i pri rezultatu 6:3, 2:2 u korist Ribarikove prepešačile tih nekoliko stotina metara i nastavile meč na terenu gde su za to, u datom trenutku, postojali uslovi za završetak duela.

Nedugo zatim, Ribarikova je dovršila posao u duelu sa Amerikankom (6:3, 6:3) i iste večeri izborila plasman u polufinale, tako da u sredu neće morati da se vraća na Vimbldon, zagreva, isteže, i ulazi ponovo u maksimalan napor kakav zahteva nastup u završnici najvažnijeg teniskog turnira na svetu.

Imaće jednak broj dana odmora kao i rivalke pre početka narodne runde.

O sigurnosti i broju trenutno prisutnih navijača unutar kompleksa nije bilo reči. Pretpostavljamo da ih je bilo manje nego dan ranije i da nije bilo toliko dramatično premestiti jedan duel sa terena na teren.

Novak će, međutim, već danas morati da igra najmanje tri, a najviše pet setova u svom meču četvrtfinala sa (11) Tomašom Berdihom, a podsećamo vas da na gren slem turnirima nema taj-brejka u petom setu i da mečevi, hipotetički, mogu da traju zauvek.

Niko ne kaže da organizatori Vimbldona ovo namerno rade Đokoviću. Međutim, niko ne može da kaže ni da on ima adekvatan tretman i reputaciju, u skladu s onim što jeste i što predstavlja ne danas - već u istoriji ove igre.

Parovi četvrtfinala:

sreda

(1) Endi Marej - (24) Sem Kveri
(7) Marin Čilić - (16) Žil Miler

(3) Rodžer Federer - (6) Miloš Raonić
(2) Novak Đoković - (11) Tomaš Berdih

Rezultati četvrtfinala:

utorak

(7) Svetlana Kuznjecova - (14) Garbinje Muguruza 3:6, 4:6
(24) Koko Vandervej - Magdalena Ribarikova 3:6, 3:6

(10) Venus Vilijams - (13) Jelena Ostapenko 6:3, 7:5
(2) Simona Halep - (6) Džoana Konta 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 6:4

Parovi polufinala:

četvrtak

(14) Garbinje Muguruza - Magdalena Ribarikova
(6) Džoana Konta - (10) Venus Vilijams

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar