Лендл: Мери удара све боље и "чистије"!

Иван Лендл задовољан је напретком Ендија Марија на Вимблдону упркос мањку мечева на трави због повреде.

Тенис 12.07.2017 | 13:45
Лендл: Мери удара све боље и "чистије"!
Бранилац титуле је без већих проблема стигао до четвртфинала турнира, само му је Фабио Фоњини одузео један сет, а наредни ривал му је Американац Сем Квери.

"Изгледа добро, зар не? То је Енди, то се очекује. Тако се освајају турнири – бориш се. Ништа не долази лако. Не мораш увек играти најбоље што можеш, борба је део победе", рекао је Лендл.

Мари је протеклих недеља имао проблема са куком, одиграо је само један меч на трави пре Вимблдона, где је деловао сигурно против Александра Бублика, Дастина Брауна, Фоњинија и Беное Пера.

"Не бих се жалио да је одиграо још неколико мечева, али је после ових на Вимблдону проблем нестао. Можете видети како Енди удара боље и "чистије" на сваком тренингу, проналази прави ритам и тајминг", додао је тренер шкотског тенисера.

Лендл не очекује неко изненађење у завршници Вимблдона, титулу очекује у рукама једног од четворице најбољих – Марија, Федерера, Надала или Ђоковића.

"Углавном најбољи тенисери освајају титуле јер су мало бољи од осталих. Без обзира да ли имају неке проблеме, мањак мечева, ствари које их ометају ван терена, они су навикли на то. Боље предвиђају ударце, покрете, физички су јачи, цео пакет је бољи од оних "испод" њих. Други играчи могу да их изненаде, али ако одиграју 100 пута против њих, најбољи играчи ће добити велику већину мечева, јер су комплетнији", закључио је Лендл.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар