Lendl: Meri udara sve bolje i "čistije"!

Ivan Lendl zadovoljan je napretkom Endija Marija na Vimbldonu uprkos manjku mečeva na travi zbog povrede.

Tenis 12.07.2017 | 13:45
Lendl: Meri udara sve bolje i "čistije"!
Branilac titule je bez većih problema stigao do četvrtfinala turnira, samo mu je Fabio Fonjini oduzeo jedan set, a naredni rival mu je Amerikanac Sem Kveri.

"Izgleda dobro, zar ne? To je Endi, to se očekuje. Tako se osvajaju turniri – boriš se. Ništa ne dolazi lako. Ne moraš uvek igrati najbolje što možeš, borba je deo pobede", rekao je Lendl.

Mari je proteklih nedelja imao problema sa kukom, odigrao je samo jedan meč na travi pre Vimbldona, gde je delovao sigurno protiv Aleksandra Bublika, Dastina Brauna, Fonjinija i Benoe Pera.

"Ne bih se žalio da je odigrao još nekoliko mečeva, ali je posle ovih na Vimbldonu problem nestao. Možete videti kako Endi udara bolje i "čistije" na svakom treningu, pronalazi pravi ritam i tajming", dodao je trener škotskog tenisera.

Lendl ne očekuje neko iznenađenje u završnici Vimbldona, titulu očekuje u rukama jednog od četvorice najboljih – Marija, Federera, Nadala ili Đokovića.

"Uglavnom najbolji teniseri osvajaju titule jer su malo bolji od ostalih. Bez obzira da li imaju neke probleme, manjak mečeva, stvari koje ih ometaju van terena, oni su navikli na to. Bolje predviđaju udarce, pokrete, fizički su jači, ceo paket je bolji od onih "ispod" njih. Drugi igrači mogu da ih iznenade, ali ako odigraju 100 puta protiv njih, najbolji igrači će dobiti veliku većinu mečeva, jer su kompletniji", zaključio je Lendl.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar