Умало велика авионска несрећа

Авион компаније Ер Канада готово да је слетео на прилазну писту на којој су четири путничка авиона чекала да полете чиме је замало изазвао највећу несрећу у историји ваздухопловства, преносе данас медији.

Свијет 11.07.2017 | 23:40
Умало велика авионска несрећа
Како преноси ББЦ, инцидент се догодио прошлог петка након што је лет АЦ759 из Торонта за Сан Франциско добио дозволу за слетање, а пилот је грешком поравнао авион с прилазном пистом на којој су други авиони чекали дозволу за полетање.

 
Несрећа је избегнута пошто је у последњем тренутку контролор лета схватио шта се догадја и хитно наредио пилоту да прекине слетање. У следећем покушају канадски авион је слетео без проблема.

Бивши пилот компаније Јунајтед Ерлајнз и директор фирме Аеро Консалтинг Експертс, Рос Ејмер, је изјавио да ако се све тако догодило, онда се скоро десила највећа ваздухопловна несрећа у историји.

- Ако можете да замислите како се Ербас судара са четири пуна путничка авиона онда можете да претпоставите колико би страшно то било - навео је он.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ред летења

11.07.2017 22:40

Зато на бањалучком аеродрому имају само један лет и то сваки други дан. Што је сигурно, сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

препорука

12.07.2017 04:57

Треба увести семафоре на авионским рутама. Бас сам о томе обавијестио проф. Балтазара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аир-Требиње

12.07.2017 07:05

Требињци су најпаметнији. Људи дођу на аеродром, мало попричају, мало кафица... не пада им на памет пуштати блесаве пилоте да слијећу и угрожавају људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

13.07.2017 22:08

Савршена сатира , као Домановић