Umalo velika avionska nesreća

Avion kompanije Er Kanada gotovo da je sleteo na prilaznu pistu na kojoj su četiri putnička aviona čekala da polete čime je zamalo izazvao najveću nesreću u istoriji vazduhoplovstva, prenose danas mediji.

Svijet 11.07.2017 | 23:40
Umalo velika avionska nesreća
Kako prenosi BBC, incident se dogodio prošlog petka nakon što je let AC759 iz Toronta za San Francisko dobio dozvolu za sletanje, a pilot je greškom poravnao avion s prilaznom pistom na kojoj su drugi avioni čekali dozvolu za poletanje.

 
Nesreća je izbegnuta pošto je u poslednjem trenutku kontrolor leta shvatio šta se dogadja i hitno naredio pilotu da prekine sletanje. U sledećem pokušaju kanadski avion je sleteo bez problema.

Bivši pilot kompanije Junajted Erlajnz i direktor firme Aero Konsalting Eksperts, Ros Ejmer, je izjavio da ako se sve tako dogodilo, onda se skoro desila najveća vazduhoplovna nesreća u istoriji.

- Ako možete da zamislite kako se Erbas sudara sa četiri puna putnička aviona onda možete da pretpostavite koliko bi strašno to bilo - naveo je on.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Red letenja

11.07.2017 22:40

Zato na banjalučkom aerodromu imaju samo jedan let i to svaki drugi dan. Što je sigurno, sigurno.

ODGOVORITE
Name

preporuka

12.07.2017 04:57

Treba uvesti semafore na avionskim rutama. Bas sam o tome obavijestio prof. Baltazara.

ODGOVORITE
Name

Air-Trebinje

12.07.2017 07:05

Trebinjci su najpametniji. Ljudi dođu na aerodrom, malo popričaju, malo kafica... ne pada im na pamet puštati blesave pilote da slijeću i ugrožavaju ljude.

ODGOVORITE
Name

Vihor

13.07.2017 22:08

Savršena satira , kao Domanović