ЛШ - Бака: Нема страха, нападамо Марибор!

Прва препрека прваку Босне и Херцеговине у квалификацијама за Лигу шампиона је Марибор са којим је Зрињски већ одмјерио снаге прије три године. Тада су поражени укупним резултатом 2:0. У сриједу Блаж Слишковић најављује нападачку игру.

Фудбал 12.07.2017 | 12:15
ЛШ - Бака: Нема страха, нападамо Марибор!
На данашњој конференцији за новинаре популарни Бака је искористио прилику да се извини екипи Марибора због, како он тврди, нетачних медијских натписа у којима је пренесено да је он назвао словеначку екипу "смијешном".

"Оно што су мостарски медији објавили није тачно, ја сам рекао да је Марибор у дуелу са Краснодаром изгледао немоћно а не смијешно што је велика разлика. Назвати некога смијешним је потцјењивање и ја то нисам рекао", изјавио је Слишковић.

Када је ријеч о дуелу са словеначким шампионом, Слишковић сматра да "племиће" очекује захтјеван и тежак двомеч којем су посветили цијеле припреме. Тренер бх. шампиона увјерен је да су скупили довољно информација и да ће их квалитетно пренијети на играче како би њима на терену било лакше.

"Вјерујем да ћемо ући у утакмицу без неког страха али са великом дозом респекта јер је Марибор у Европи направио пуно више него Зрињски. Мишљења сам, као што сам и рекао након пријатељског дуела Марибора и Краснодара, да су нам шансе порасле 10 до 15 одсто у односу на оно што сам мислио прије саме утакмице. Наравно да је Краснодар један ниво више у односу на Зрињски, али ако приступимо овом сусрету на начин на који су они приступили, а то је дисциплиновано, одговорно и једноставно вјерујем да имамо шансе да направимо нешто више и елиминишемо Марибор у двије утакмице".

Слишковић није могао да објасни у каквој је форми тим због напорних припрема након којих су "ноге тешке", па је неопходно освјежити играче не само за европске утакмице већ и за цијело првенство.

"Момци су професионални и задовољан сам како су прихватили и спроводили идеје које сам им пренио. Наравно, доста тога зависи и од противника и колико ће вам он дозволити да своје идеје спроводите на терену. А нема сумње да је наш противник итекако способан за такво нешто. Али да поновим опет, имамо шансе против Марибора",  додао је Слишковић.

Што се тиче састава дилеме још нису отколоњене и вјероватно неће ни бити до почетка утакмице иако би Бака волио да то није случај. Посљедњи тренинг је показао различите ствари од оног прије два дана, ствари су се промијениле и остају двије недоумице око састава за сриједу, али то су слатке муке.

"Млади момци се намећу, раде изузетно на тренингу. Можда би, ако их ставим да играју, рекација јавности била негативна у смислу зашто сам ставио тако младе момке да играју у овако битној утакмици. Али шта је то млад играч, играч од 19 година мени није млад, већ су ми млади они од 16-17 година. Ако са 19 година ниси играч и не показујеш потенцијал нећеш бити ни са 25", нагласио је тренер Зрињског.

Тренер "племића" је доста разговарао са људима који се разумију у фудбал о томе како приступити утакмици, да ли први меч одиграти затворено и не примити погодак и тражити шансу у реваншу или ући у надметање са екипом из "Људског врта".

"Ја не могу водити једну екипу која игра на 0:0, то није мој стил и менталитет. Ми или ћемо добити 3:0 или ћемо изгубити 5:0. Сваку утакмицу коју играмо требамо играти да побиједимо. Неком игром на 0:0, тактизирањем и чекањем да се друга екипа умори нам ништа није гарантовано. Требамо сами направити своје шансе", рекао је Слишковић

О екипи Марибора Слишковић није желио да открива сва своја запажања али је навео да има слабости које Зрињски може да искористи.

"Не требамо им дозволити да се размашу, морамо бити чврсти и организовани позади и из транзиције тражити своју шансу, једноставним и брзим доласком пред гол противника",закључио је Слишковић.

Утакмица између Зрињског и Марибора почиње у 19 часова на стадиону "Под Бијелим бријегом" уз директан пренос на телевизији Арена спорт БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар