LŠ - Baka: Nema straha, napadamo Maribor!

Prva prepreka prvaku Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Ligu šampiona je Maribor sa kojim je Zrinjski već odmjerio snage prije tri godine. Tada su poraženi ukupnim rezultatom 2:0. U srijedu Blaž Slišković najavljuje napadačku igru.

Fudbal 12.07.2017 | 12:15
LŠ - Baka: Nema straha, napadamo Maribor!
Na današnjoj konferenciji za novinare popularni Baka je iskoristio priliku da se izvini ekipi Maribora zbog, kako on tvrdi, netačnih medijskih natpisa u kojima je preneseno da je on nazvao slovenačku ekipu "smiješnom".

"Ono što su mostarski mediji objavili nije tačno, ja sam rekao da je Maribor u duelu sa Krasnodarom izgledao nemoćno a ne smiješno što je velika razlika. Nazvati nekoga smiješnim je potcjenjivanje i ja to nisam rekao", izjavio je Slišković.

Kada je riječ o duelu sa slovenačkim šampionom, Slišković smatra da "plemiće" očekuje zahtjevan i težak dvomeč kojem su posvetili cijele pripreme. Trener bh. šampiona uvjeren je da su skupili dovoljno informacija i da će ih kvalitetno prenijeti na igrače kako bi njima na terenu bilo lakše.

"Vjerujem da ćemo ući u utakmicu bez nekog straha ali sa velikom dozom respekta jer je Maribor u Evropi napravio puno više nego Zrinjski. Mišljenja sam, kao što sam i rekao nakon prijateljskog duela Maribora i Krasnodara, da su nam šanse porasle 10 do 15 odsto u odnosu na ono što sam mislio prije same utakmice. Naravno da je Krasnodar jedan nivo više u odnosu na Zrinjski, ali ako pristupimo ovom susretu na način na koji su oni pristupili, a to je disciplinovano, odgovorno i jednostavno vjerujem da imamo šanse da napravimo nešto više i eliminišemo Maribor u dvije utakmice".

Slišković nije mogao da objasni u kakvoj je formi tim zbog napornih priprema nakon kojih su "noge teške", pa je neophodno osvježiti igrače ne samo za evropske utakmice već i za cijelo prvenstvo.

"Momci su profesionalni i zadovoljan sam kako su prihvatili i sprovodili ideje koje sam im prenio. Naravno, dosta toga zavisi i od protivnika i koliko će vam on dozvoliti da svoje ideje sprovodite na terenu. A nema sumnje da je naš protivnik itekako sposoban za takvo nešto. Ali da ponovim opet, imamo šanse protiv Maribora",  dodao je Slišković.

Što se tiče sastava dileme još nisu otkolonjene i vjerovatno neće ni biti do početka utakmice iako bi Baka volio da to nije slučaj. Posljednji trening je pokazao različite stvari od onog prije dva dana, stvari su se promijenile i ostaju dvije nedoumice oko sastava za srijedu, ali to su slatke muke.

"Mladi momci se nameću, rade izuzetno na treningu. Možda bi, ako ih stavim da igraju, rekacija javnosti bila negativna u smislu zašto sam stavio tako mlade momke da igraju u ovako bitnoj utakmici. Ali šta je to mlad igrač, igrač od 19 godina meni nije mlad, već su mi mladi oni od 16-17 godina. Ako sa 19 godina nisi igrač i ne pokazuješ potencijal nećeš biti ni sa 25", naglasio je trener Zrinjskog.

Trener "plemića" je dosta razgovarao sa ljudima koji se razumiju u fudbal o tome kako pristupiti utakmici, da li prvi meč odigrati zatvoreno i ne primiti pogodak i tražiti šansu u revanšu ili ući u nadmetanje sa ekipom iz "Ljudskog vrta".

"Ja ne mogu voditi jednu ekipu koja igra na 0:0, to nije moj stil i mentalitet. Mi ili ćemo dobiti 3:0 ili ćemo izgubiti 5:0. Svaku utakmicu koju igramo trebamo igrati da pobijedimo. Nekom igrom na 0:0, taktiziranjem i čekanjem da se druga ekipa umori nam ništa nije garantovano. Trebamo sami napraviti svoje šanse", rekao je Slišković

O ekipi Maribora Slišković nije želio da otkriva sva svoja zapažanja ali je naveo da ima slabosti koje Zrinjski može da iskoristi.

"Ne trebamo im dozvoliti da se razmašu, moramo biti čvrsti i organizovani pozadi i iz tranzicije tražiti svoju šansu, jednostavnim i brzim dolaskom pred gol protivnika",zaključio je Slišković.

Utakmica između Zrinjskog i Maribora počinje u 19 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom" uz direktan prenos na televiziji Arena sport BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar