НБА зове Веселог, али он жели да остане у Фенеру!

И тако ће највероватније и бити!

Кошарка 13.07.2017 | 16:30
НБА зове Веселог, али он жели да остане у Фенеру!
Јан Весели је одличним играма у Фенербахчеу и освајањем Евролиге привукао озбиљно интересовање НБА тимова (помињали се Бруклин, Филаделфија, Далас), али како јавља Еурохупс он ће највероватније остати у Фенербахчеу и наредне сезоне.

Вероватно ће одложити повратак у најбољу лигу света барем за ову сезону која је пред нама. Чех је веома близу доношења одлуке да остане под окриљем Жељка Обрадовића.

Он има клаузулу у уговору према којој може да напусти Фенер и оде преко баре, али то може да уради до 15. јула, тако да делује да ће овај датум протећи а да се он неће одлучити за промену средине. То једино може да промени нека невероватно добра понуда која би дошла у последњем минуту.

Протекла сезона била је трећа за Веселог у турском тиму. Просечно је бележио 9,6 поена и 4,5 скокова за 24 минута колико је просечно проводио на паркету у Евролиги. Свакако је био један од доминатнијих тешкаша у лиги.

Каријеру је почео у Геоплину из Слована, да би 2008. прешао у Партизан. Ту му се цела каријера невероватно променила, афирмисао се у црно-белом дресу, играо Фајнал фор Евролиге, да би 2011. прешао у Вашингтон, а касније и у Денвер. 

У Фенеру је од 2014. Требало би да ту остане и наредне сезоне. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар