NBA zove Veselog, ali on želi da ostane u Feneru!

I tako će najverovatnije i biti!

Košarka 13.07.2017 | 16:30
NBA zove Veselog, ali on želi da ostane u Feneru!
Jan Veseli je odličnim igrama u Fenerbahčeu i osvajanjem Evrolige privukao ozbiljno interesovanje NBA timova (pominjali se Bruklin, Filadelfija, Dalas), ali kako javlja Eurohups on će najverovatnije ostati u Fenerbahčeu i naredne sezone.

Verovatno će odložiti povratak u najbolju ligu sveta barem za ovu sezonu koja je pred nama. Čeh je veoma blizu donošenja odluke da ostane pod okriljem Željka Obradovića.

On ima klauzulu u ugovoru prema kojoj može da napusti Fener i ode preko bare, ali to može da uradi do 15. jula, tako da deluje da će ovaj datum proteći a da se on neće odlučiti za promenu sredine. To jedino može da promeni neka neverovatno dobra ponuda koja bi došla u poslednjem minutu.

Protekla sezona bila je treća za Veselog u turskom timu. Prosečno je beležio 9,6 poena i 4,5 skokova za 24 minuta koliko je prosečno provodio na parketu u Evroligi. Svakako je bio jedan od dominatnijih teškaša u ligi.

Karijeru je počeo u Geoplinu iz Slovana, da bi 2008. prešao u Partizan. Tu mu se cela karijera neverovatno promenila, afirmisao se u crno-belom dresu, igrao Fajnal for Evrolige, da bi 2011. prešao u Vašington, a kasnije i u Denver. 

U Feneru je od 2014. Trebalo bi da tu ostane i naredne sezone. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar