Забаракадирали се у подруму

У стамбеној згради у Улици Светозара Марковића у Крагујевцу тројица наоружаних мушкараца забаракадирала су се у подруму, јавили су београдски медији. Из полиције је саопштено да су тројица младића, од којих је за једним расписана потерница због сумње да је извршио убиство у покушају 2014. године, затворили су се у подруму зграде у Улици Светозара Марковића 101 у Крагујевцу, а код себе имају бомбе и једну аутоматску пушку.

Србија 11.07.2017 | 18:26
Забаракадирали се у подруму
Тридесетшестогодишњи младић за којим је расписана потерница данас је обавестио Полицијску управу у Крагујевцу да жели да се преда, међутим након тога је одустао и са једним осамнаестогодишњаком и још једним малолетним младићем који су се, по свему судећи, солидарисали са њим, затворио се у подруму зграде и не жели да се преда.
 
Како "Блиц" незванично сазнаје, виновник крагујевачке драме је Немања Гавриловић, мушкарац за којим је од 2014. године расписана потерница на основу правоснажне пресуде којом је оглашен кривим за покушај убиства.

Гавриловић се јутрос јавио полицији рекавши службеницима МУП да жели да се преда. Међутим, из за сада непознатих разлога, он се закључао у подрум са двојим младића - обојицом рођених 1999. године!

Један од њих, Лука Б. (1/), је наводно његов пасторак, док је други Милан Томашевић (18), Лукин друг.

Ни Гавриловић ни двојица тинејџера нису претили полицајцима, нити су показивали намеру да се са њима физички или оружано сукобе.

Припадници Полицијске управе у Крагујевцу и краљевачког одреда Жандармерије налазе се на лицу места и тренутно преговарају са младићима, како би се безбедно предали, наводи се у саопштењу МУП.

Портпарол полицијске управе у Крагујевцу Слободан Лазаревић рекао је да је један од тројице мушкараца позвао полицију, рекао да имају оружје и да су у подруму зграде у близини градског Варошког гробља, али да нису изнели никакве захтеве.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар