Zabarakadirali se u podrumu

U stambenoj zgradi u Ulici Svetozara Markovića u Kragujevcu trojica naoružanih muškaraca zabarakadirala su se u podrumu, javili su beogradski mediji. Iz policije je saopšteno da su trojica mladića, od kojih je za jednim raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine, zatvorili su se u podrumu zgrade u Ulici Svetozara Markovića 101 u Kragujevcu, a kod sebe imaju bombe i jednu automatsku pušku.

Srbija 11.07.2017 | 18:26
Zabarakadirali se u podrumu
Tridesetšestogodišnji mladić za kojim je raspisana poternica danas je obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, međutim nakon toga je odustao i sa jednim osamnaestogodišnjakom i još jednim maloletnim mladićem koji su se, po svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade i ne želi da se preda.
 
Kako "Blic" nezvanično saznaje, vinovnik kragujevačke drame je Nemanja Gavrilović, muškarac za kojim je od 2014. godine raspisana poternica na osnovu pravosnažne presude kojom je oglašen krivim za pokušaj ubistva.

Gavrilović se jutros javio policiji rekavši službenicima MUP da želi da se preda. Međutim, iz za sada nepoznatih razloga, on se zaključao u podrum sa dvojim mladića - obojicom rođenih 1999. godine!

Jedan od njih, Luka B. (1/), je navodno njegov pastorak, dok je drugi Milan Tomašević (18), Lukin drug.

Ni Gavrilović ni dvojica tinejdžera nisu pretili policajcima, niti su pokazivali nameru da se sa njima fizički ili oružano sukobe.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu i kraljevačkog odreda Žandarmerije nalaze se na licu mesta i trenutno pregovaraju sa mladićima, kako bi se bezbedno predali, navodi se u saopštenju MUP.

Portparol policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević rekao je da je jedan od trojice muškaraca pozvao policiju, rekao da imaju oružje i da su u podrumu zgrade u blizini gradskog Varoškog groblja, ali da nisu izneli nikakve zahteve.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar