Бијељина за БиХ је капија Србије

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић обећао је током данашње посјете Бијељини да ће се заузети за модернизацију скелског граничног прелаза за погранични промет на ријеци Сави између насеља Црњелово у Семберији и Јамена у Србији.

Република Српска 11.07.2017 | 18:09
Бијељина за БиХ је капија Србије
"Бијељина је капија Србије за становнике БиХ", рекао изјавио је Вукићевић након разговора са градоначелник Бијељине Мићом Мићићем.

Вукићевић је нагласио да је генерална политика Србије политика што бољег и јачег увезивања региона, прије свега, кроз инфраструктуру, путне правце и енергетске пројекте.

Он је рекао да је посебан интерес Србије да се боље увеже са источним дијелом БиХ, гдје су велики центри попут Тузле, Бијељине, Зворника и Брчког остали ван европских коридора и немају добро повезивање са Србијом.

Вукићевић се нада да ће у БиХ бити постигнута сагласност за трасу ауто-пута Београд-Сарајево, преко Вишеграда, чија је изградња договорена, те да ће овај пројекат бити иницијалан за друге велике инфраструктурне пројекте у региону, као што је и нови мост између Братунца и Љубовије.

Према његовим ријечима, Бијељина има врло добру сарадњу са сусједним градовима у Србији и та привредна заједница је можда ембрион јединственог тржишног простора и царинске уније, што треба да допринесе бржем развоју и бољим условима у региону, као и да поспјеши запосленост.

За модернизацију скелског граничног прелаза у Бијељини, што је интерес локалне заједнице, амбасадор Србије је обећао да ће ту иницијативу покренути у Влади Србије и у контактима са Савјетом министара БиХ.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је, након сусрета са амбасадором Вукићевићем, рекао новинарима да је, осим политичких тема, највише ријечи било о инфраструктурним пројектима и локалном проблему скелског прелаза који нема ни струје, а до њега воде четири километра макадамског пута.

Према његовим ријечима, за Бијељину је најважнији пројекат ауто-пута ка Брчком и Рачи према Србији, као излаз на ауто-пут Београд-Загреб.

"Наше заједничко залагање иде у том правцу да се ови путни правци повежу", истакао је Мићић.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Грга

11.07.2017 16:24

Лијеп гест према СДС-овом Градонацелнику. СДС-ова разумна политика, одмјерена својом неконтрофронтираносцу са суоротстављеним великим силама одраз је овога. Ни против Руса, ни против Американаца. Супротно је погубно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

11.07.2017 16:49

А мо ти каже да је Мићо Мићић СДС-ов начелник. Он је сам свој и ради искључиво за свој интерес. На жалост СДС је у Семберији сведен на ниво минорне пилитичке странке а све то захваљујући Мићи Мићићу. Мићо је отјерао из СДС-а све честите и поштене људе а окружио се обичним пропалицама и јајарама.

Name

всс

11.07.2017 16:36

Мициц не разликуке смјер од правца. Али зна обуци бијелу косуљу. А и потписати се. Идеалан за руководиоца, Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Думине

11.07.2017 16:45

Шта си то хтјео рећи за Мичу.

Name

Бобан

11.07.2017 20:58

Добар.Одавно нисам процито бољи коментар.

Name

ре всс

11.07.2017 21:20

Битно је дати знаш, всс са дипломом из Широког Бријега.

Name

Црни Груја

11.07.2017 16:53

У 21. вијеку кад се нормалним земљама граде аутопутеви, аеродроми и лети на Марс, они разговарају о модернизацији скеле на ријеци Сави, који чак нема ни асфалтни приступ. Е моји Срби шта сте дочекали. За вријеме Краљевине Југославије у Семберији је био војни аеродром а ови данас у 21. вијеку праве скелу. Да није тужно било би смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.07.2017 17:04

Незнам ста ми та Србија висе знаци нисам био у њој преко тридесет година и не планирам ста има тамо осим веце биједе него сто смо ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

11.07.2017 18:38

Пола села у Србији нема ни свињу ни краву,најмладји становници села преко 60 година.Није Сарбија само Београд..

Name

Зоол

11.07.2017 19:21

Шта је то модернизација скеле?

ОДГОВОРИТЕ