Bijeljina za BiH je kapija Srbije

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević obećao je tokom današnje posjete Bijeljini da će se zauzeti za modernizaciju skelskog graničnog prelaza za pogranični promet na rijeci Savi između naselja Crnjelovo u Semberiji i Jamena u Srbiji.

Republika Srpska 11.07.2017 | 18:09
Bijeljina za BiH je kapija Srbije
"Bijeljina je kapija Srbije za stanovnike BiH", rekao izjavio je Vukićević nakon razgovora sa gradonačelnik Bijeljine Mićom Mićićem.

Vukićević je naglasio da je generalna politika Srbije politika što boljeg i jačeg uvezivanja regiona, prije svega, kroz infrastrukturu, putne pravce i energetske projekte.

On je rekao da je poseban interes Srbije da se bolje uveže sa istočnim dijelom BiH, gdje su veliki centri poput Tuzle, Bijeljine, Zvornika i Brčkog ostali van evropskih koridora i nemaju dobro povezivanje sa Srbijom.

Vukićević se nada da će u BiH biti postignuta saglasnost za trasu auto-puta Beograd-Sarajevo, preko Višegrada, čija je izgradnja dogovorena, te da će ovaj projekat biti inicijalan za druge velike infrastrukturne projekte u regionu, kao što je i novi most između Bratunca i LJubovije.

Prema njegovim riječima, Bijeljina ima vrlo dobru saradnju sa susjednim gradovima u Srbiji i ta privredna zajednica je možda embrion jedinstvenog tržišnog prostora i carinske unije, što treba da doprinese bržem razvoju i boljim uslovima u regionu, kao i da pospješi zaposlenost.

Za modernizaciju skelskog graničnog prelaza u Bijeljini, što je interes lokalne zajednice, ambasador Srbije je obećao da će tu inicijativu pokrenuti u Vladi Srbije i u kontaktima sa Savjetom ministara BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je, nakon susreta sa ambasadorom Vukićevićem, rekao novinarima da je, osim političkih tema, najviše riječi bilo o infrastrukturnim projektima i lokalnom problemu skelskog prelaza koji nema ni struje, a do njega vode četiri kilometra makadamskog puta.

Prema njegovim riječima, za Bijeljinu je najvažniji projekat auto-puta ka Brčkom i Rači prema Srbiji, kao izlaz na auto-put Beograd-Zagreb.

"Naše zajedničko zalaganje ide u tom pravcu da se ovi putni pravci povežu", istakao je Mićić.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Grga

11.07.2017 16:24

Lijep gest prema SDS-ovom Gradonacelniku. SDS-ova razumna politika, odmjerena svojom nekontrofrontiranoscu sa suorotstavljenim velikim silama odraz je ovoga. Ni protiv Rusa, ni protiv Amerikanaca. Suprotno je pogubno!

ODGOVORITE
Name

Semberac

11.07.2017 16:49

A mo ti kaže da je Mićo Mićić SDS-ov načelnik. On je sam svoj i radi isključivo za svoj interes. Na žalost SDS je u Semberiji sveden na nivo minorne pilitičke stranke a sve to zahvaljujući Mići Mićiću. Mićo je otjerao iz SDS-a sve čestite i poštene ljude a okružio se običnim propalicama i jajarama.

Name

vss

11.07.2017 16:36

Micic ne razlikuke smjer od pravca. Ali zna obuci bijelu kosulju. A i potpisati se. Idealan za rukovodioca, Srba.

ODGOVORITE
Name

Dumine

11.07.2017 16:45

Šta si to htjeo reći za Miču.

Name

Boban

11.07.2017 20:58

Dobar.Odavno nisam procito bolji komentar.

Name

re vss

11.07.2017 21:20

Bitno je dati znaš, vss sa diplomom iz Širokog Brijega.

Name

Crni Gruja

11.07.2017 16:53

U 21. vijeku kad se normalnim zemljama grade autoputevi, aerodromi i leti na Mars, oni razgovaraju o modernizaciji skele na rijeci Savi, koji čak nema ni asfaltni pristup. E moji Srbi šta ste dočekali. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije u Semberiji je bio vojni aerodrom a ovi danas u 21. vijeku prave skelu. Da nije tužno bilo bi smiješno.

ODGOVORITE
Name

borac

11.07.2017 17:04

Neznam sta mi ta Srbija vise znaci nisam bio u njoj preko trideset godina i ne planiram sta ima tamo osim vece bijede nego sto smo mi.

ODGOVORITE
Name

popara

11.07.2017 18:38

Pola sela u Srbiji nema ni svinju ni kravu,najmladji stanovnici sela preko 60 godina.Nije Sarbija samo Beograd..

Name

Zool

11.07.2017 19:21

Šta je to modernizacija skele?

ODGOVORITE