Грчка: Одложено саслушање Срба

Саслушање осморо ухапшених због сумње да су умјешани у убиство америчког туристе на Закинтосу одложено је, јавља Тањуг.

Свијет 11.07.2017 | 11:32
Грчка: Одложено саслушање Срба
Разлог отказивања које је било заказано у суду на грчком острву Закинтос засад није познат.

Пред истражним судијом је требало да се појаве шесторица српских држављана, један Грк и један Британац српског порекла, а судија је требало да одлучи да ли ће их задржати у притвору до суђења или их пустити уз кауцију.

Сви су под истрагом за хотимично убиство, што носи максималну доживотну казну затвора.

Бакари Хендерсон, из Остина у америчкој држави Тексас, претучен је на смрт рано у петак испред бара у Закинтосу у туристичком кварту Лагана, у коме је учестало силеџијско понашање страних туриста.

Како наводи агенција АП, засад није јасно због чега је избила туча, а у јавности се појавило више верзија догађаја. Грчке власти раније саопштиле су да је он претрпио бројне ударце и умро од тешких повреда главе.

Како је јуче саопштено из Министарства спољних послова Србије амбасадор Србије у Атини Душан Спасојевић и конзул Милан Вукосављевић кренули су на Закинтос како би обишли притворене српске држављане а како је наведено, конзул ће присуствовати данашњем саслушању притворених Срба.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је јуче у Атини са министром унутрашњих послова Грчке Никосом Тоскасом о хапшењу шесторице српских држављана на острву Закинтос због сумње да су умешани у убиство 22-годишњег Американца.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јоја

11.07.2017 10:28

Гледај сине с ким се друзис, јер и ако ниси крив, мозес запасти у теске проблеме. Неко од њих је морао бити тај који је задао смртни ударац. Сада је питање какав је закон у Грцкој - или су сви криви или нико није крив?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

11.07.2017 10:52

Лијепа дозивотна робија па таман да ми је дијете. Напију се надрогирају и онда им сила удари у главу и онда тако неком на свиреп нацин одузму зивот. Треба их Грцка сад фино послат и Америку и нека им тамо суде за пример другима. Ово прелази све границе нормалног. Е јесу фраери њих сесторица на једног исто керови у цопору.

Name

попара

11.07.2017 11:05

Када их транспортују у Америку,објаснице тамо.

Name

Горан

11.07.2017 14:13

Надрогирани и бахати Американац је изазвао све,фуј.