Grčka: Odloženo saslušanje Srba

Saslušanje osmoro uhapšenih zbog sumnje da su umješani u ubistvo američkog turiste na Zakintosu odloženo je, javlja Tanjug.

Svijet 11.07.2017 | 11:32
Grčka: Odloženo saslušanje Srba
Razlog otkazivanja koje je bilo zakazano u sudu na grčkom ostrvu Zakintos zasad nije poznat.

Pred istražnim sudijom je trebalo da se pojave šestorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla, a sudija je trebalo da odluči da li će ih zadržati u pritvoru do suđenja ili ih pustiti uz kauciju.

Svi su pod istragom za hotimično ubistvo, što nosi maksimalnu doživotnu kaznu zatvora.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana, u kome je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

Kako navodi agencija AP, zasad nije jasno zbog čega je izbila tuča, a u javnosti se pojavilo više verzija događaja. Grčke vlasti ranije saopštile su da je on pretrpio brojne udarce i umro od teških povreda glave.

Kako je juče saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane a kako je navedeno, konzul će prisustvovati današnjem saslušanju pritvorenih Srba.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umešani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Joja

11.07.2017 10:28

Gledaj sine s kim se druzis, jer i ako nisi kriv, mozes zapasti u teske probleme. Neko od njih je morao biti taj koji je zadao smrtni udarac. Sada je pitanje kakav je zakon u Grckoj - ili su svi krivi ili niko nije kriv?

ODGOVORITE
Name

Aqua

11.07.2017 10:52

Lijepa dozivotna robija pa taman da mi je dijete. Napiju se nadrogiraju i onda im sila udari u glavu i onda tako nekom na svirep nacin oduzmu zivot. Treba ih Grcka sad fino poslat i Ameriku i neka im tamo sude za primer drugima. Ovo prelazi sve granice normalnog. E jesu fraeri njih sestorica na jednog isto kerovi u coporu.

Name

popara

11.07.2017 11:05

Kada ih transportuju u Ameriku,objasnice tamo.

Name

Горан

11.07.2017 14:13

Надрогирани и бахати Американац је изазвао све,фуј.