Евертон се не зауставља! Сљедећи је Бентеке!

Спрема се нешто велико на Гудисон Парку.

Фудбал 12.07.2017 | 23:00
Евертон се не зауставља! Сљедећи је Бентеке!
Мислили сте да је долазак Вејна Рунија затворио врата даљим пословањима Евертона овог лета? Е, па, преварили сте се! После већ искешираних 100.0000.000 евра и куповина Џордана Пикфорда, Мајкла Кина, Давија Класена, Сандра Рамиреза и повратка одбеглог сина Вејна Рунија, те све извеснијег трансфера Гилфија Сигурдсона за готово 36.000.000 евра, Евертон спрема још једну трансфер бомбу - Кристијана Бентекеа!

Мада је прва жеља био Оливије Жиру, у орбити веома амбициозног Роналда Кумана појавио се и белгијски нападач који је незадовољан у Кристал Паласу. Момак који се својевремено није прославио својим играма у Ливерпулу сада би могао да задужи опрему клуба из плавог дела из истоименог града и добио улогу првог нападача екипе. 

Куман је, тврди добро информисани Скај Спорт, веома заинтересован за Бентекеа, а као разлог изненадног преусмерења интересовања са Жируа на Белгијанца јесте позиција у којој се Кристал Палас налази. Бентеке је, наводно, већ обавестио челнике Паласа да жели да оде, само годину дана пошто је клуб из Лондона искеширао рекордних 32.000.000 евра. Због тога Куман жели да искористи ситуацију и активира још једну бомбу на тржишту.

Упркос томе што је тим већ појачан Сандром Рамирезом и Вејном Рунијем, јасно је да би Бентеке добио „деветку“, односно да би донедавни фудбалер Малаге био његова резерва, док би дојучерашњи капитен Манчестер јунајтеда заузео место иза нападача у систему 4-2-3-1. 

Додуше, ни Кристал Палас неће тек тако пустити Бентекеа. Тражиће, посебно након његове солидне сезоне, бар оно што је уложено пре безмало годину дана. А то ће, после свих куповина које је Евертон већ одрадио, односно планира да одради, бити озбиљан залогај. Опет, Куман је очигледно спреман да ризикује и створи тим довољно конкурентан бар у борби за Лигу шампиона. 

Евертон би врло лако могао да постане нови миљеник заљубљеника у енглески фудбал. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар