Everton se ne zaustavlja! Sljedeći je Benteke!

Sprema se nešto veliko na Gudison Parku.

Fudbal 12.07.2017 | 23:00
Everton se ne zaustavlja! Sljedeći je Benteke!
Mislili ste da je dolazak Vejna Runija zatvorio vrata daljim poslovanjima Evertona ovog leta? E, pa, prevarili ste se! Posle već iskeširanih 100.0000.000 evra i kupovina Džordana Pikforda, Majkla Kina, Davija Klasena, Sandra Ramireza i povratka odbeglog sina Vejna Runija, te sve izvesnijeg transfera Gilfija Sigurdsona za gotovo 36.000.000 evra, Everton sprema još jednu transfer bombu - Kristijana Bentekea!

Mada je prva želja bio Olivije Žiru, u orbiti veoma ambicioznog Ronalda Kumana pojavio se i belgijski napadač koji je nezadovoljan u Kristal Palasu. Momak koji se svojevremeno nije proslavio svojim igrama u Liverpulu sada bi mogao da zaduži opremu kluba iz plavog dela iz istoimenog grada i dobio ulogu prvog napadača ekipe. 

Kuman je, tvrdi dobro informisani Skaj Sport, veoma zainteresovan za Bentekea, a kao razlog iznenadnog preusmerenja interesovanja sa Žirua na Belgijanca jeste pozicija u kojoj se Kristal Palas nalazi. Benteke je, navodno, već obavestio čelnike Palasa da želi da ode, samo godinu dana pošto je klub iz Londona iskeširao rekordnih 32.000.000 evra. Zbog toga Kuman želi da iskoristi situaciju i aktivira još jednu bombu na tržištu.

Uprkos tome što je tim već pojačan Sandrom Ramirezom i Vejnom Runijem, jasno je da bi Benteke dobio „devetku“, odnosno da bi donedavni fudbaler Malage bio njegova rezerva, dok bi dojučerašnji kapiten Mančester junajteda zauzeo mesto iza napadača u sistemu 4-2-3-1. 

Doduše, ni Kristal Palas neće tek tako pustiti Bentekea. Tražiće, posebno nakon njegove solidne sezone, bar ono što je uloženo pre bezmalo godinu dana. A to će, posle svih kupovina koje je Everton već odradio, odnosno planira da odradi, biti ozbiljan zalogaj. Opet, Kuman je očigledno spreman da rizikuje i stvori tim dovoljno konkurentan bar u borbi za Ligu šampiona. 

Everton bi vrlo lako mogao da postane novi miljenik zaljubljenika u engleski fudbal. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar