"Злочиначко удруживање": Мамић опет у проблему!

Нова оптужница против сиве еминенције загребачког Динама Здравка Мамића. Терети се да је са још шест особа, међу којима су и његов брат Зоран и син Марио, оштетио загребачки Динамо за 20 милиона евра!

Фудбал 12.07.2017 | 22:30
"Злочиначко удруживање": Мамић опет у проблему!
Хрватске правосудне власти наставиле су прогон Здравка Мамића.

"Алфа и омега" загребачког Динама, против којег се већ води поступак у вези са малверзацијама око трансфера појединих играча, попут Луке Модрића и Дејана Ловрена, данас је добио нову оптужницу.

Он је са још шест сарадника, међу којима су и његов брат Зоран и син Марио, оптужен да је оштетио загребачки Динамо за око 20 милиона евра (144 милиона куна).

Осим њих тројице оптужени су и извршни председник Хрватског фудбалског савеза Дамир Врбановић, Сандро Стипанчић, Игора Крота и Ники Артур Вуксан. 

Они се терете за кривична дела злочиначког удруживања, злоупотребе поверења у финансијском пословању, помагања у злоупотреби поверења у пословању и покушаја злоупотребе поверења у пословању у саставу злочиначког удруживања.

Тужилаштво "основано сумња" да су од децембра 2004. до децембра 2015. године, Здравко Мамић организовао све горе оптужене у "злочиначку организацију" чији је циљ био прибављање имовинске користи за себе, а на штету Динама. 

У оптужници се наводи низ фирми са егзотичних дестинација, попут Белизеа, Уједињених Арапских Емирата, Сејшела, али и из Велике Британије, преко којих су, да појаснимо, они извлачили Динамов новац.

Тачно је наведено ово: "Окривљени су у иностранству оснивали трговачка друштва путем којих ће се извлачити новац из Динама". На основу тога су правили фиктивне споразуме и уговоре и то о преузимању непостојећих дуговања Динама према играчима, за непостојеће услуге посредовања приликом трансфера играча, као и уговоре којима је Динамо неосновано обавезан на исплате одређених износа наведеним друштвима

"На описане начине је, на штету Динама, на рачуне иностраних фирми укупно неосновано плаћен износ од најмање 18,8 милиона евра, 500.000 фунти и 200.000 долара", пише у опширној оптужници. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар