Вучић: Млађи се не слажу са мном

Предсједник Александар Вучић је рекао да се у "Сребреници догодио страшан злочин и да се искрено саосјећа са породицама жртава".

Србија 11.07.2017 | 09:25
Вучић: Млађи се не слажу са мном
Како је рекао гостујући на ТВ Хепи, сада су односи Срба и Бошњака кључни за будућност и та два народа су потребна један другом.

Вучић је рекао и да Србија није добила позивницу за обиљежавање злочина у Поточарима, а да они који су отишли из Србије у претходним данима могу да искажу своје мишљење и да кажу да се тамо десио геноцид.

Ипак, навео је да "његова ријеч као и предсједника владе и министра иностраних послова обавезује", а да се овде говори о правној формулацији.

Како је рекао догодио се стравичан злочин и нада се да смо извукли поуке.

"Као и из Братунца, Олује, да не говорим о најстрашнијем - Јасеновцу", додао је.

Према његовим ријечима кључно је да тако нешто више никада не сме да се догоди ниједном народу, а 80 или 90 осто грађана Србије не мисли да је у Сребреници почињен велики злочин.

"Такав велики злочин не сме да се понови ниједном народу, никоме, сувише смо крви пролили, морамо да гледамо у будућност", рекао је Вучић и додао да сматра да су односи Срба и Бошњака кључни за будућност и да ће искрено радити на томе док је предсједник, чувајући српске националне и државне интересе.

Он је рекао да се млађи, међу којима је и његов син Данило, не слажу са њим.

"Данило ће ми рећи - све је било добро осим оног о Сребреници. Рећи ћу му да сачека још пет година па ће другачије мислити ... као млад сам вјероватно био и гори од њега", додао је Вучић и поручио да се "само магарац не мијења".

Извор: Агенције

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

попара

11.07.2017 07:30

Магарац се не мјења док му не понудис мркву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.07.2017 09:28

Тај се не мијења! Власт, моћ и прије свега €,$,£...

Name

боро

11.07.2017 07:43

Остао си исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛЕКТИВНА КРИВИЦА?!

11.07.2017 08:33

Ако 80 до 90% Срба сматра да се у Сребреници није десио ВЕЛИКИ ЗЛОЧИН (геноцид), то говори да се ради о КОЛЕКТИВНОЈ ОДГОВОРНОСТИ СРБА, тј. о ДРЖАВНОЈ ПОЛИТИЦИ?! Управо то Бошњаци и хоће! Према томе, "ПОМИРЕЊЕ" постаје беспредметно и неискрено?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

11.07.2017 11:45

Само разлаз насих заједница би био постена одлука и постовање поуке из БиХ-рата, све остало је бацање прасине у оци. Братство и једнинство смо вец имали. Дасмо га постовали никада не би досло до рата!

Name

Босанац

11.07.2017 12:24

Какве везе има са стварношћу оно што ти сматраш ? Можеш сматрати и да море није слано, каквог утицаја то има на стварност?

Name

yxв

11.07.2017 08:47

Шта ти знаш, шта је било у Сребреници, чуј "страшни", празне табуте довозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.07.2017 08:53

А ста казе Данило...? Све је било добро, осим овог у Сребреници?! Приједор, Бјељина, Зворник...Бања Лука!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

11.07.2017 09:43

Сви народи имају своја стратишта, постоји и вријеме када оплакују своје пострадале. Ова прича о Сребреници је медијски максимално експлоатисана, бројне су ту манипулације, бројем страдалих, мобилишу се мртви и пострадали зарад циљева бошњачких политичких елита и како би хушкашком реториком и медијским спиновањем остварили неостварене ратне циљеве О подсећањима на српска стратишта врло мало се пише, и подсећању на највећа стратишта, Јадовно и Јасеновац. Но на страну то. Важно је за разлику од других код којих итекако постоји "култура негирања" злочина, стратишта других народа нико у роду српском не негира, ни сребренички масакр нико не пориче. Злочин је јула 95-е десио. Али исто тако не постоји Србин и слободномислећи човек који ће пристати на подваљену и неодрживу квалификацју тог злочина. Из 2 разлога, тај злочин ни по дефиницији ни по произвољном тумачењу не може добити квалификацију геноцид. И други, олаким давањем ове квалификицаије за догађаје у градићу који је 1991-е бројао 5.746 душа вршимо релативизацију и проституисање овог појма, али се посредно изругујемо народима (рецимо Јеврејима и Србима 1940их) који су заиста доживели геноцид. И за*ебите ту причу, једно је негирање злочина, а друго не прихватање подвањене и неодрживе квалификације неког догађаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

11.07.2017 10:59

Исправно гледиште. Разговарали смо на исту тему и никада не бих негирао ниједан злочин и правдао нешто неморално. Ради се о томе што постоје одреднице за нешто у ста се свет и не разуме. Давање подршке из међународних кругова без ове одреднице није ништа друго, него копање јаме онима које наводно подржавају или Србима или простије речено политика завади па владај са којом су и почели деведсетих. Заиста треба без гламурозних представа јер ово су озбиљна мјеста где се страдалима у миру и тишини треба ода пошта и поштовање с молитвом да се злочини никада и ником висе не десе, а посебно нама овде који имамо исте корјене и од истих недаћа патимо.

Name

Никола

11.07.2017 12:40

Ја не знам одакле ти писес и јеси ли свјестан СТА и о ЦЕМУ прицас. Ја говорим као уцесник рата и онога сто сам ВИДИО.

Name

Боро

11.07.2017 09:59

Идите у Сански Мост, да видите и српску срамоту на Шусњару , да видите како изгледа споменик и околина. Ограда поломљена, трава и растиње, улази се унутра. Да, напоменем то је први и највеци масовни злочин у ком је око Илиндана или за три дана брутално побијено; клањем, маљем 5500 Срба, људи који нису били припадници војске, нису учествовали у никаквим операцијама. Треба напоменути да су срби одатле протјерани, да је остао јад и цемер, да власти у Санском Мосту ниста не чине да би заститиле ово мјесто, да би обиљезиле страдања из прослога рата, да броје само страдања Муслимана и Хрвата страдања, а да вецина опстине лези на српској земљи, да су им куће уништени, да ,,шакали" пљачкају још увијек по селима, да се на толеранцију и људе који тако гледају гледа с презиром. И да бол буде већи опет ће пар дана пред Илиндан да се појави неко из тзв. општине српски Сански Мост или из општине Сански Мост у Федерацији и покоси ону траву, политицар којиеће да се промовише, доћи ће и пјесници на књижевни сусрет оцитати коју те уписати дневницу, рећи да се не може ништа. Ја питам све њих, зашто, зашто третман није исти? ,, Па, знате, па недозвољавају, па.., па..". А, што идете онда тако достојанствени у заједничке институције, зашто то категорицки не ријешити, зашто не заступате свој народ и како га заступате народ који је остао у Федерацији? Одговор је јасан, то им не доноси новац, заузети су .. Дали Вучиц уопште и зна за овај споменик и нешто о Србима у овом граду било би интересантно га чути?

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска република

11.07.2017 10:30

То ти говори о томе колико ми постујемо сами себе као народ. А дрзимо буквицу другима. И треба да обиљезавају своје.

Name

српска република

11.07.2017 10:29

Нико нормалан се не слазе са тобом добровољно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

11.07.2017 11:28

У Сребреници се десио злочин и учиниоци и наредбодавци тог злочина треба да одговарају, треба да се ода почаст страдалима. Међутим не треба заташкавати чињеницу да је велика већина страдалих 1995 у Сребреници страдала у ПРОБОЈУ према Тузли. Колона од 15000 припадника 28.дивизије АРБиХ се пробијала кроз 100 км српске територије. Од тих 15000 хиљада 1/3 је била добро наоружана и ишли су на челу колоне. Све чињенице треба добро сагледати и утврдити потпуну истину. Срби не бјеже од одговорности, која може бити само појединачна одговорност а никако колективна, право не познаје колективну одговорност. Тако да не могу појединци типа Чедомир Јовановић зарад политичких интереса преузимати одговорност у име српског народа, то је подвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

11.07.2017 11:30

Ко нема ста реци, најбоље му је да цути. Балкански квазиполитицари то никако да науце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим босну

11.07.2017 12:18

У бивсој беиха неце доци до помирења док год муслимани не признају да су видјении пропалом идејом стварања исламске тзв босне кренули у рат против срба.како су просли то нај боље они знају И данас сто се у сребреници догадја то И'м је алија крив нико други.

ОДГОВОРИТЕ