Vučić: Mlađi se ne slažu sa mnom

Predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da se u "Srebrenici dogodio strašan zločin i da se iskreno saosjeća sa porodicama žrtava".

Srbija 11.07.2017 | 09:25
Vučić: Mlađi se ne slažu sa mnom
Kako je rekao gostujući na TV Hepi, sada su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i ta dva naroda su potrebna jedan drugom.

Vučić je rekao i da Srbija nije dobila pozivnicu za obilježavanje zločina u Potočarima, a da oni koji su otišli iz Srbije u prethodnim danima mogu da iskažu svoje mišljenje i da kažu da se tamo desio genocid.

Ipak, naveo je da "njegova riječ kao i predsjednika vlade i ministra inostranih poslova obavezuje", a da se ovde govori o pravnoj formulaciji.

Kako je rekao dogodio se stravičan zločin i nada se da smo izvukli pouke.

"Kao i iz Bratunca, Oluje, da ne govorim o najstrašnijem - Јasenovcu", dodao je.

Prema njegovim riječima ključno je da tako nešto više nikada ne sme da se dogodi nijednom narodu, a 80 ili 90 osto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

"Takav veliki zločin ne sme da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost", rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsjednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

On je rekao da se mlađi, među kojima je i njegov sin Danilo, ne slažu sa njim.

"Danilo će mi reći - sve je bilo dobro osim onog o Srebrenici. Reći ću mu da sačeka još pet godina pa će drugačije misliti ... kao mlad sam vjerovatno bio i gori od njega", dodao je Vučić i poručio da se "samo magarac ne mijenja".

Izvor: Agencije

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

popara

11.07.2017 07:30

Magarac se ne mjenja dok mu ne ponudis mrkvu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.07.2017 09:28

Taj se ne mijenja! Vlast, moć i prije svega €,$,£...

Name

boro

11.07.2017 07:43

Ostao si isti

ODGOVORITE
Name

KOLEKTIVNA KRIVICA?!

11.07.2017 08:33

Ako 80 do 90% Srba smatra da se u Srebrenici nije desio VELIKI ZLOČIN (genocid), to govori da se radi o KOLEKTIVNOJ ODGOVORNOSTI SRBA, tj. o DRŽAVNOJ POLITICI?! Upravo to Bošnjaci i hoće! Prema tome, "POMIRENJE" postaje bespredmetno i neiskreno?!

ODGOVORITE
Name

realno

11.07.2017 11:45

Samo razlaz nasih zajednica bi bio postena odluka i postovanje pouke iz BiH-rata, sve ostalo je bacanje prasine u oci. Bratstvo i jedninstvo smo vec imali. Dasmo ga postovali nikada ne bi doslo do rata!

Name

Bosanac

11.07.2017 12:24

Kakve veze ima sa stvarnošću ono što ti smatraš ? Možeš smatrati i da more nije slano, kakvog uticaja to ima na stvarnost?

Name

yxv

11.07.2017 08:47

Šta ti znaš, šta je bilo u Srebrenici, čuj "strašni", prazne tabute dovoze.

ODGOVORITE
Name

Ja

11.07.2017 08:53

A sta kaze Danilo...? Sve je bilo dobro, osim ovog u Srebrenici?! Prijedor, Bjeljina, Zvornik...Banja Luka!?

ODGOVORITE
Name

Khal Drogo

11.07.2017 09:43

Сви народи имају своја стратишта, постоји и вријеме када оплакују своје пострадале. Ова прича о Сребреници је медијски максимално експлоатисана, бројне су ту манипулације, бројем страдалих, мобилишу се мртви и пострадали зарад циљева бошњачких политичких елита и како би хушкашком реториком и медијским спиновањем остварили неостварене ратне циљеве О подсећањима на српска стратишта врло мало се пише, и подсећању на највећа стратишта, Јадовно и Јасеновац. Но на страну то. Важно је за разлику од других код којих итекако постоји "култура негирања" злочина, стратишта других народа нико у роду српском не негира, ни сребренички масакр нико не пориче. Злочин је јула 95-е десио. Али исто тако не постоји Србин и слободномислећи човек који ће пристати на подваљену и неодрживу квалификацју тог злочина. Из 2 разлога, тај злочин ни по дефиницији ни по произвољном тумачењу не може добити квалификацију геноцид. И други, олаким давањем ове квалификицаије за догађаје у градићу који је 1991-е бројао 5.746 душа вршимо релативизацију и проституисање овог појма, али се посредно изругујемо народима (рецимо Јеврејима и Србима 1940их) који су заиста доживели геноцид. И за*ебите ту причу, једно је негирање злочина, а друго не прихватање подвањене и неодрживе квалификације неког догађаја.

ODGOVORITE
Name

Boro

11.07.2017 10:59

Ispravno gledište. Razgovarali smo na istu temu i nikada ne bih negirao nijedan zločin i pravdao nešto nemoralno. Radi se o tome što postoje odrednice za nešto u sta se svet i ne razume. Davanje podrške iz međunarodnih krugova bez ove odrednice nije ništa drugo, nego kopanje jame onima koje navodno podržavaju ili Srbima ili prostije rečeno politika zavadi pa vladaj sa kojom su i počeli devedsetih. Zaista treba bez glamuroznih predstava jer ovo su ozbiljna mjesta gde se stradalima u miru i tišini treba oda pošta i poštovanje s molitvom da se zločini nikada i nikom vise ne dese, a posebno nama ovde koji imamo iste korjene i od istih nedaća patimo.

Name

Nikola

11.07.2017 12:40

Ja ne znam odakle ti pises i jesi li svjestan STA i o CEMU pricas. Ja govorim kao ucesnik rata i onoga sto sam VIDIO.

Name

Boro

11.07.2017 09:59

Idite u Sanski Most, da vidite i srpsku sramotu na Šusnjaru , da vidite kako izgleda spomenik i okolina. Ograda polomljena, trava i rastinje, ulazi se unutra. Da, napomenem to je prvi i najveci masovni zločin u kom je oko Ilindana ili za tri dana brutalno pobijeno; klanjem, maljem 5500 Srba, ljudi koji nisu bili pripadnici vojske, nisu učestvovali u nikakvim operacijama. Treba napomenuti da su srbi odatle protjerani, da je ostao jad i cemer, da vlasti u Sanskom Mostu nista ne čine da bi zastitile ovo mjesto, da bi obiljezile stradanja iz prosloga rata, da broje samo stradanja Muslimana i Hrvata stradanja, a da vecina opstine lezi na srpskoj zemlji, da su im kuće uništeni, da ,,šakali" pljačkaju još uvijek po selima, da se na toleranciju i ljude koji tako gledaju gleda s prezirom. I da bol bude veći opet će par dana pred Ilindan da se pojavi neko iz tzv. opštine srpski Sanski Most ili iz opštine Sanski Most u Federaciji i pokosi onu travu, politicar kojieće da se promoviše, doći će i pjesnici na književni susret ocitati koju te upisati dnevnicu, reći da se ne može ništa. Ja pitam sve njih, zašto, zašto tretman nije isti? ,, Pa, znate, pa nedozvoljavaju, pa.., pa..". A, što idete onda tako dostojanstveni u zajedničke institucije, zašto to kategoricki ne riješiti, zašto ne zastupate svoj narod i kako ga zastupate narod koji je ostao u Federaciji? Odgovor je jasan, to im ne donosi novac, zauzeti su .. Dali Vučic uopšte i zna za ovaj spomenik i nešto o Srbima u ovom gradu bilo bi interesantno ga čuti?

ODGOVORITE
Name

srpska republika

11.07.2017 10:30

To ti govori o tome koliko mi postujemo sami sebe kao narod. A drzimo bukvicu drugima. I treba da obiljezavaju svoje.

Name

srpska republika

11.07.2017 10:29

Niko normalan se ne slaze sa tobom dobrovoljno...

ODGOVORITE
Name

Petar

11.07.2017 11:28

U Srebrenici se desio zločin i učinioci i naredbodavci tog zločina treba da odgovaraju, treba da se oda počast stradalima. Međutim ne treba zataškavati činjenicu da je velika većina stradalih 1995 u Srebrenici stradala u PROBOJU prema Tuzli. Kolona od 15000 pripadnika 28.divizije ARBiH se probijala kroz 100 km srpske teritorije. Od tih 15000 hiljada 1/3 je bila dobro naoružana i išli su na čelu kolone. Sve činjenice treba dobro sagledati i utvrditi potpunu istinu. Srbi ne bježe od odgovornosti, koja može biti samo pojedinačna odgovornost a nikako kolektivna, pravo ne poznaje kolektivnu odgovornost. Tako da ne mogu pojedinci tipa Čedomir Jovanović zarad političkih interesa preuzimati odgovornost u ime srpskog naroda, to je podvala.

ODGOVORITE
Name

Trge

11.07.2017 11:30

Ko nema sta reci, najbolje mu je da cuti. Balkanski kvazipoliticari to nikako da nauce.

ODGOVORITE
Name

Mrzim bosnu

11.07.2017 12:18

U bivsoj beiha nece doci do pomirenja dok god muslimani ne priznaju da su vidjenii propalom idejom stvaranja islamske tzv bosne krenuli u rat protiv srba.kako su prosli to naj bolje oni znaju I danas sto se u srebrenici dogadja to I'm je alija kriv niko drugi.

ODGOVORITE