За 'ламборгхини' нуде и бубрег

Судар светова. Тако би се могла описати реакција возача аутомобила у БиХ старих по неколико деценија када угледају да се продаје „звер“ вредна стотине хиљада марака.

Босна и Херцеговина 11.07.2017 | 08:31
За 'ламборгхини' нуде и бубрег
Босна и Херцеговина је позната као „гробље аутомобила“ јер њеним путевима и даље царују „голфови двојке“, и то по најлошијим путевима у Европи.

Ипак, постоји и неколико срећних власника који у свом дворишту могу да приуште „порше“, „ламборгини“ или „мерцедес“, који стоје од 100.000 КМ до невероватних 400.000 КМ.

Ретки озбиљни купци

Када одлуче да их огласе за продају, ту тек настаје циркус. Следе вређања, исмејавање, нереалне понуде за замену, а само ретки честитају или желе да купе.

Најскупљи полован аутомобил који се продаје у БиХ, путем познатог портала, кошта невероватних 390.000 марака. У питању је спортиста „ламборгини хурикен“ чији бензински мотор развија страшних 610 коња. Произведен је 2014, а продавац из Мостара тврди да је до сада прешао мање од 9.000 километара.

Међутим, у овој причи аутомобил је пао у сенку коментара знатижељних посетилаца на рачун његовог власника.

''Ауто зверка, само питање за газду како си зарадио паре за ово? Класични криминалац, немаш стида к... се по граду у овом, гасаш га по Дубровачкој ко сељак задњи'', написао је члан потписан с МостарУ94.

''Бар не можеш стати у гепек. Леп поздрав'', одговорио му је хладнокрвно власник.

Комичне понуде

Како то обично бива, уследиле су комичне понуде за замену – док је један нудио оба бубрега, други ракију, трећи би се одрекао свог „голфа двојке“ из 1989. године, и то с троја врата. Вероватно црвене боје.

''Ауто је врх, само не знам како да нађем паре. Хаахахах, да продам сву породицу и опљачкам коју банку – упитао се један од њих, док је било и оних које је занимало колико овакав аутомобил троши. И сазнали су'', 20 литара по граду.

Други најскупљи четвороточкаш је безвременски „мерцедес“ Г класе с 421 коњском снагом, за кога власник из Широког Бријега тражи 265.000 КМ.

За „порше панамеру“ из 2017. са само 3.000 пређених километара једна од аутокућа из Дервенте тражи 256.325 КМ.



''Брате, дам ти тату, маму, кућу, жену и један бубрег'',  гласила је једна од понуда која је изазвала бројне коментаре типа „нема ништа вредније од људског живота и здравља“.

''256.000 КМ, а ни штеке му нису у боји аута'', приметио је један оштрог ока, али је ипак више оних који би оваквим возилом пркосили комшијама.

''Ја кад бих на бингу добио 300.000 купио бих га да ми само пред кућом стоји, да људи мисле да имам пара'', написао је посетилац који се потписује са „19ти“.

Нижа цена, већа понуда

Оваква лимузина на муке је ставила и једног младожењу. Продавца је молио да му дозволи да провоза будућу супругу, јер она то жели. Након што је добио одговор „са срећом“, није одустао.

''Али, неће ме жена ако је не провозам'', написао је.

''Дајемо предлог управи. Леп поздрав'', гласио је одговор.

У целој причи било је и скривених политичких порука. Тако је посетилац потрала предложио да се један примерак резервише за „Милета из Лакташа“, а одговор је био: „Свака роба има свог купца“.

Потпуно другачија од осталих половњака јесте лимузина дужине 11 метара, „хамер Х2“, за коју треба издвојити 245.000 КМ. Онај ко га купи већ сутра може да почне да зарађује, јер се изнајмљује за разне свечаности. Власник за дан вожње на свадби тражи 1.000 евра.

У категорији од 1000.000 КМ до 200.000 КМ понуда је већ разноврснија, јер се на овом порталу може наћи 30-ак возила с том ценом.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

шиме

11.07.2017 06:36

Тако скуп ауто а нема јамболију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

11.07.2017 09:10

Поклони га брате мени нећеш се покајати,опјеваћу те уз гусле и остаћеш опјеван и познат кроз вијекове.велики поздрав!

ОДГОВОРИТЕ