Za 'lamborghini' nude i bubreg

Sudar svetova. Tako bi se mogla opisati reakcija vozača automobila u BiH starih po nekoliko decenija kada ugledaju da se prodaje „zver“ vredna stotine hiljada maraka.

Bosna i Hercegovina 11.07.2017 | 08:31
Za 'lamborghini' nude i bubreg
Bosna i Hercegovina je poznata kao „groblje automobila“ jer njenim putevima i dalje caruju „golfovi dvojke“, i to po najlošijim putevima u Evropi.

Ipak, postoji i nekoliko srećnih vlasnika koji u svom dvorištu mogu da priušte „porše“, „lamborgini“ ili „mercedes“, koji stoje od 100.000 KM do neverovatnih 400.000 KM.

Retki ozbiljni kupci

Kada odluče da ih oglase za prodaju, tu tek nastaje cirkus. Slede vređanja, ismejavanje, nerealne ponude za zamenu, a samo retki čestitaju ili žele da kupe.

Najskuplji polovan automobil koji se prodaje u BiH, putem poznatog portala, košta neverovatnih 390.000 maraka. U pitanju je sportista „lamborgini huriken“ čiji benzinski motor razvija strašnih 610 konja. Proizveden je 2014, a prodavac iz Mostara tvrdi da je do sada prešao manje od 9.000 kilometara.

Međutim, u ovoj priči automobil je pao u senku komentara znatiželjnih posetilaca na račun njegovog vlasnika.

''Auto zverka, samo pitanje za gazdu kako si zaradio pare za ovo? Klasični kriminalac, nemaš stida k... se po gradu u ovom, gasaš ga po Dubrovačkoj ko seljak zadnji'', napisao je član potpisan s MostarU94.

''Bar ne možeš stati u gepek. Lep pozdrav'', odgovorio mu je hladnokrvno vlasnik.

Komične ponude

Kako to obično biva, usledile su komične ponude za zamenu – dok je jedan nudio oba bubrega, drugi rakiju, treći bi se odrekao svog „golfa dvojke“ iz 1989. godine, i to s troja vrata. Verovatno crvene boje.

''Auto je vrh, samo ne znam kako da nađem pare. Haahahah, da prodam svu porodicu i opljačkam koju banku – upitao se jedan od njih, dok je bilo i onih koje je zanimalo koliko ovakav automobil troši. I saznali su'', 20 litara po gradu.

Drugi najskuplji četvorotočkaš je bezvremenski „mercedes“ G klase s 421 konjskom snagom, za koga vlasnik iz Širokog Brijega traži 265.000 KM.

Za „porše panameru“ iz 2017. sa samo 3.000 pređenih kilometara jedna od autokuća iz Dervente traži 256.325 KM.



''Brate, dam ti tatu, mamu, kuću, ženu i jedan bubreg'',  glasila je jedna od ponuda koja je izazvala brojne komentare tipa „nema ništa vrednije od ljudskog života i zdravlja“.

''256.000 KM, a ni šteke mu nisu u boji auta'', primetio je jedan oštrog oka, ali je ipak više onih koji bi ovakvim vozilom prkosili komšijama.

''Ja kad bih na bingu dobio 300.000 kupio bih ga da mi samo pred kućom stoji, da ljudi misle da imam para'', napisao je posetilac koji se potpisuje sa „19ti“.

Niža cena, veća ponuda

Ovakva limuzina na muke je stavila i jednog mladoženju. Prodavca je molio da mu dozvoli da provoza buduću suprugu, jer ona to želi. Nakon što je dobio odgovor „sa srećom“, nije odustao.

''Ali, neće me žena ako je ne provozam'', napisao je.

''Dajemo predlog upravi. Lep pozdrav'', glasio je odgovor.

U celoj priči bilo je i skrivenih političkih poruka. Tako je posetilac potrala predložio da se jedan primerak rezerviše za „Mileta iz Laktaša“, a odgovor je bio: „Svaka roba ima svog kupca“.

Potpuno drugačija od ostalih polovnjaka jeste limuzina dužine 11 metara, „hamer H2“, za koju treba izdvojiti 245.000 KM. Onaj ko ga kupi već sutra može da počne da zarađuje, jer se iznajmljuje za razne svečanosti. Vlasnik za dan vožnje na svadbi traži 1.000 evra.

U kategoriji od 1000.000 KM do 200.000 KM ponuda je već raznovrsnija, jer se na ovom portalu može naći 30-ak vozila s tom cenom.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

šime

11.07.2017 06:36

Tako skup auto a nema jamboliju.

ODGOVORITE
Name

Vaso

11.07.2017 09:10

Pokloni ga brate meni nećeš se pokajati,opjevaću te uz gusle i ostaćeš opjevan i poznat kroz vijekove.veliki pozdrav!

ODGOVORITE