Страх од изручења у Америку

''Једва смо скупили тај новац да га пошаљемо на море јер је добио алергијски кашаљ радећи у „Филипсу“, сад смо немоћни да му помогнемо. . . Он не би мрава згазио, а камоли човека да убије'', кроз сузе и јецај причају Јовановићи код Житорађа.

Свијет 11.07.2017 | 07:29
Страх од изручења у Америку
-''Отишао је на Закинтос да се лечи, једва смо скупили тај новац да га пошаљемо на море јер је добио алергијски кашаљ радећи у „Филипсу“. Како сад да му помогнемо, сам је и уплашен а ми одавде не можемо ништа за њега да урадимо'', грцајући у сузама прича Јасмина Јовановић из села Речица код Житорађе, мајка двадесетдвогодишњег Ненада који је ухапшен на овом грчком острву због сумње да је учествовао у убиству америчког туристе Бакари Хендерсона (22).

''Уплатили су аранжман преко неке агенције у Прокупљу, сутра су требали да се врате… Туристичка агенција нас је и обавестила да је Ненад ухапшен, нису знали никакве друге детаље…. Он се јављао и јуче и данас, али само на минут, ваљда им је само толико дозвољено.

Казао је: “Мама, ми смо овде, не знамо шта се дешава. Бојим се да ће нас послати у Америку да нам тамо суде”. Казала сам му да буде јак, да издржи јер се сви надамо да ће правда да победи, да ће бити доказано да он није низашта крив. Он се само стицајем околности тамо нашао када се то дешавало. Па он не би мрава згазио, а камоли човека да убије'', наглашава забринута жена.



Ненадов отац Љубиша се много насекирао што, како каже, ухапшени младићи немају ни адвокате.

''Моја пензија је 12.000, оперисан сам од срца, супруга ради у „Леонију“, немамо довољно новца да ангажујемо адвоката који би у Грчкој заступао наше дете. Срце ми се цепа због њега, данас ми је казао: “Криво ми је тата што испаштамо ни криви ни дужни”, и бризнуо је у плач. Он је тако јак, када је заплакао то значи да је у много страшној ситуацији. Звали смо конзула, он нам је казао да чини све што може да им се помогне, али то очигледно није довољно''.

''Судбина, шта ли је? Он је хтео да иде на летовање преко нишке агенције, али су његови другари нашли аранжман за Закинтос, па је одлучио да иде са њима. Да сам знао какво је то место, не бих му ни дозволио да тамо летује. Нисам ни чуо за Закинтос док се то није десило, тек сада сам сазнао шта се тамо дешава'', јада се забринути отац.

Додаје да их теши то што је Никола Јовановић, Ненадов и Синишин друг, на слободи.

''Он им тамо помаже, купује им храну јер им је и новца нестало. Он би у среду требао да стигне кући, па ћемо ваљда сазнати шта се десило са нашим дететом'', неутешни су родитељи.

Извор: Телеграф

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ДВ

11.07.2017 06:28

Све и једна мајка не мозе никад вјеровати ,да јој је дијете урадило несто злоцасто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

11.07.2017 06:35

И покојни "Амер" је нечије "дете" гисподине Јовановићу, нека свако одговара за евентулана недјела???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схултз

11.07.2017 07:16

Ставис маску и ријесис се алергијског касља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атина

11.07.2017 07:27

Бозе лазне патетике. Па зар убиство које се никада не смије десити правдати сада тобозњом добротом свој дјетета. Јунаци у конфликту кукавице у правда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyxy

11.07.2017 07:46

Ви сте већ осудили момке а немате појма као ни ја шта се тамо десило. Стрпите се мало злуради људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

11.07.2017 08:37

Ова фотографија са капуљачом у дневној соби говори више него довољно о мрављем незгазиоцу. Фурање на некакве мангупе на батерије, али само када их је минимум пет на једнога. Све то треба упаковати на тешку робију, нека нам за 40 годи причају како су "невини"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Индијанац

11.07.2017 09:47

Е Јеси ти мени супер....

Name

модрицанин

11.07.2017 08:37

Србија да је дрзава која стити свог градјанина било гдје у свијету неби смјела допустит да се њени градјани испоруцују у треце земље.Ако су криви нек им суде у Грцкој.Ако браца грци зеле да ИХ испоруце у сад да Им они сиде,Србија треба повуц амбасадора из Атине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

11.07.2017 12:37

Само ви верујте грцима ! Идите даље код грка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

11.07.2017 12:43

Па има ли Грцка тузиластва и судове? По којем основу би тај момак требао бити изруцен у Америку. Сто не би био изруцен у Србију? Или Спанију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

11.07.2017 17:29

Само да додам да ми је зао тог момка сто је ни за ста изгубип зивот. Све је кренуло безазленим набацивањем,а отисло потпуно кривим смјером. Има везе и то сто је то Грцка а не Америка. Цуре разлицито реагују. А и околни момци. Мозда је у питању и несретан слуцај, али њих неколико на једног, није било у реду.

Name

Ванга

11.07.2017 18:08

Као прво, ови јадни родитељи кукају....али алергија се не лечи грчким врућинама на Закинтосу, мего де иде негде у планински чист ваздух....а тога има у Србији, и јефтиније је....

ОДГОВОРИТЕ