Strah od izručenja u Ameriku

''Jedva smo skupili taj novac da ga pošaljemo na more jer je dobio alergijski kašalj radeći u „Filipsu“, sad smo nemoćni da mu pomognemo. . . On ne bi mrava zgazio, a kamoli čoveka da ubije'', kroz suze i jecaj pričaju Jovanovići kod Žitorađa.

Svijet 11.07.2017 | 07:29
Strah od izručenja u Ameriku
-''Otišao je na Zakintos da se leči, jedva smo skupili taj novac da ga pošaljemo na more jer je dobio alergijski kašalj radeći u „Filipsu“. Kako sad da mu pomognemo, sam je i uplašen a mi odavde ne možemo ništa za njega da uradimo'', grcajući u suzama priča Jasmina Jovanović iz sela Rečica kod Žitorađe, majka dvadesetdvogodišnjeg Nenada koji je uhapšen na ovom grčkom ostrvu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu američkog turiste Bakari Hendersona (22).

''Uplatili su aranžman preko neke agencije u Prokuplju, sutra su trebali da se vrate… Turistička agencija nas je i obavestila da je Nenad uhapšen, nisu znali nikakve druge detalje…. On se javljao i juče i danas, ali samo na minut, valjda im je samo toliko dozvoljeno.

Kazao je: “Mama, mi smo ovde, ne znamo šta se dešava. Bojim se da će nas poslati u Ameriku da nam tamo sude”. Kazala sam mu da bude jak, da izdrži jer se svi nadamo da će pravda da pobedi, da će biti dokazano da on nije nizašta kriv. On se samo sticajem okolnosti tamo našao kada se to dešavalo. Pa on ne bi mrava zgazio, a kamoli čoveka da ubije'', naglašava zabrinuta žena.



Nenadov otac Ljubiša se mnogo nasekirao što, kako kaže, uhapšeni mladići nemaju ni advokate.

''Moja penzija je 12.000, operisan sam od srca, supruga radi u „Leoniju“, nemamo dovoljno novca da angažujemo advokata koji bi u Grčkoj zastupao naše dete. Srce mi se cepa zbog njega, danas mi je kazao: “Krivo mi je tata što ispaštamo ni krivi ni dužni”, i briznuo je u plač. On je tako jak, kada je zaplakao to znači da je u mnogo strašnoj situaciji. Zvali smo konzula, on nam je kazao da čini sve što može da im se pomogne, ali to očigledno nije dovoljno''.

''Sudbina, šta li je? On je hteo da ide na letovanje preko niške agencije, ali su njegovi drugari našli aranžman za Zakintos, pa je odlučio da ide sa njima. Da sam znao kakvo je to mesto, ne bih mu ni dozvolio da tamo letuje. Nisam ni čuo za Zakintos dok se to nije desilo, tek sada sam saznao šta se tamo dešava'', jada se zabrinuti otac.

Dodaje da ih teši to što je Nikola Jovanović, Nenadov i Sinišin drug, na slobodi.

''On im tamo pomaže, kupuje im hranu jer im je i novca nestalo. On bi u sredu trebao da stigne kući, pa ćemo valjda saznati šta se desilo sa našim detetom'', neutešni su roditelji.

Izvor: Telegraf

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

DV

11.07.2017 06:28

Sve i jedna majka ne moze nikad vjerovati ,da joj je dijete uradilo nesto zlocasto.

ODGOVORITE
Name

???

11.07.2017 06:35

I pokojni "Amer" je nečije "dete" gispodine Jovanoviću, neka svako odgovara za eventulana nedjela???

ODGOVORITE
Name

Shultz

11.07.2017 07:16

Stavis masku i rijesis se alergijskog kaslja...

ODGOVORITE
Name

Atina

11.07.2017 07:27

Boze lazne patetike. Pa zar ubistvo koje se nikada ne smije desiti pravdati sada toboznjom dobrotom svoj djeteta. Junaci u konfliktu kukavice u pravda.

ODGOVORITE
Name

xyxy

11.07.2017 07:46

Vi ste već osudili momke a nemate pojma kao ni ja šta se tamo desilo. Strpite se malo zluradi ljudi.

ODGOVORITE
Name

Indijanac

11.07.2017 08:37

Ova fotografija sa kapuljačom u dnevnoj sobi govori više nego dovoljno o mravljem nezgaziocu. Furanje na nekakve mangupe na baterije, ali samo kada ih je minimum pet na jednoga. Sve to treba upakovati na tešku robiju, neka nam za 40 godi pričaju kako su "nevini"...

ODGOVORITE
Name

Re Indijanac

11.07.2017 09:47

E Jesi ti meni super....

Name

modricanin

11.07.2017 08:37

Srbija da je drzava koja stiti svog gradjanina bilo gdje u svijetu nebi smjela dopustit da se njeni gradjani isporucuju u trece zemlje.Ako su krivi nek im sude u Grckoj.Ako braca grci zele da IH isporuce u sad da Im oni side,Srbija treba povuc ambasadora iz Atine.

ODGOVORITE
Name

milos

11.07.2017 12:37

Samo vi verujte grcima ! Idite dalje kod grka!

ODGOVORITE
Name

vaga

11.07.2017 12:43

Pa ima li Grcka tuzilastva i sudove? Po kojem osnovu bi taj momak trebao biti izrucen u Ameriku. Sto ne bi bio izrucen u Srbiju? Ili Spaniju?

ODGOVORITE
Name

vaga

11.07.2017 17:29

Samo da dodam da mi je zao tog momka sto je ni za sta izgubip zivot. Sve je krenulo bezazlenim nabacivanjem,a otislo potpuno krivim smjerom. Ima veze i to sto je to Grcka a ne Amerika. Cure razlicito reaguju. A i okolni momci. Mozda je u pitanju i nesretan slucaj, ali njih nekoliko na jednog, nije bilo u redu.

Name

Vanga

11.07.2017 18:08

Kao prvo, ovi jadni roditelji kukaju....ali alergija se ne leči grčkim vrućinama na Zakintosu, mego de ide negde u planinski čist vazduh....a toga ima u Srbiji, i jeftinije je....

ODGOVORITE