Ливерпул довео нападача из Челсија!

Да ли ће Плавци зажалити као због Лукакуа? Доминик Соланке задужио број 29 на Енфилду. Редси ће морати да плате обештећење иако је у питању слободан играч.

Фудбал 12.07.2017 | 15:00
Ливерпул довео нападача из Челсија!
Ливерпул има новог нападача - у питању је Доминик Соланке који стиже из Челсија. У питању је слободан играч, али ће Редси морати да плате обештећење због закона у Енглеској који каже да је сваком клубу загарантована накнада ако изгуби играча који је поникао у његовом погону и ком је истекао уговор. Помињала се цифра и до 10.000.000 евра која ће лећи на рачун Челсија.

Соланке је прошао Челсијеву школу, али ће шансу на највећој сцени добити у дресу Ливерпула. Потпуно је дошао у жижу јавности на недавно завршеном Мундијалиту где је са четири дата гола био најбољи играч турнира.

Од раних дана показивао је да је велики талентат, а са 17 година га је тадашњи селектор Рој Хоџсон као 17-годишњака прикључио тренинзима А репрезентације.

Он је од Челсија тражио уговор тежак 50.000 фунти недељно - и није га добио. Зато је решио да пређе у Ливерпул који је био заинтересован. У игри је био и Селтик.

"Осећам се невероватно овде. Сви чине да се осећам као код куће. Надам се да ћу писати историју овде", рекао је Соланке приликом представљања на Енфилду.

Није желео да иде по позајмицама и да само формално буде члан Челсија, већ је решио да своје поверење да Јиргену Клопу.

Видећемо да ли ће се Челси преварити са њим као што јесте са Ромелуом Лукакуом који је и званично постао играч Манчестер Јунајтеда у трансферу вредном 75.000.000 фунти плус 15.000.000 фунти на рачун бонуса, и на све то још 10.000.000 колико је урачуната вредност Вејна Рунија.

А из Челсија у Евертон је отишао за 35.000.000 евра.

Каква ће прича бити са Соланкеом?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар