Liverpul doveo napadača iz Čelsija!

Da li će Plavci zažaliti kao zbog Lukakua? Dominik Solanke zadužio broj 29 na Enfildu. Redsi će morati da plate obeštećenje iako je u pitanju slobodan igrač.

Fudbal 12.07.2017 | 15:00
Liverpul doveo napadača iz Čelsija!
Liverpul ima novog napadača - u pitanju je Dominik Solanke koji stiže iz Čelsija. U pitanju je slobodan igrač, ali će Redsi morati da plate obeštećenje zbog zakona u Engleskoj koji kaže da je svakom klubu zagarantovana naknada ako izgubi igrača koji je ponikao u njegovom pogonu i kom je istekao ugovor. Pominjala se cifra i do 10.000.000 evra koja će leći na račun Čelsija.

Solanke je prošao Čelsijevu školu, ali će šansu na najvećoj sceni dobiti u dresu Liverpula. Potpuno je došao u žižu javnosti na nedavno završenom Mundijalitu gde je sa četiri data gola bio najbolji igrač turnira.

Od ranih dana pokazivao je da je veliki talentat, a sa 17 godina ga je tadašnji selektor Roj Hodžson kao 17-godišnjaka priključio treninzima A reprezentacije.

On je od Čelsija tražio ugovor težak 50.000 funti nedeljno - i nije ga dobio. Zato je rešio da pređe u Liverpul koji je bio zainteresovan. U igri je bio i Seltik.

"Osećam se neverovatno ovde. Svi čine da se osećam kao kod kuće. Nadam se da ću pisati istoriju ovde", rekao je Solanke prilikom predstavljanja na Enfildu.

Nije želeo da ide po pozajmicama i da samo formalno bude član Čelsija, već je rešio da svoje poverenje da Jirgenu Klopu.

Videćemo da li će se Čelsi prevariti sa njim kao što jeste sa Romeluom Lukakuom koji je i zvanično postao igrač Mančester Junajteda u transferu vrednom 75.000.000 funti plus 15.000.000 funti na račun bonusa, i na sve to još 10.000.000 koliko je uračunata vrednost Vejna Runija.

A iz Čelsija u Everton je otišao za 35.000.000 evra.

Kakva će priča biti sa Solankeom?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar