Званично: Најскупља фотка у историји фудбалских трансфера!

Мурињо је Лукакуа два пута отео Челсију! То се чекало.

Фудбал 11.07.2017 | 23:45
Званично: Најскупља фотка у историји фудбалских трансфера!
Званично! Ромелу Лукаку је потврђен од стране Манчестер Јунајтеда као његово ново појачање!

Белгијанац је у Лос Анђелесу успешно обавио лекарске прегледе и потом поред једног базена позирао за прве фотогорафије у дресу новог клуба.  Фоткама у дресу Јунајтеда је стављена тачка на једну од највећих трансфер порича овог лета, а врло вероватно и најскупљу у историји фудбала.

Лукаку би Црвене ђаволе могао да кошта округло 100.000.000 фунти! У преводу, то данас износи 113.000.000 евра. Актуелни рекорд држи трансфер Пола Погбе у Манчестер Јунајтед за 105.000.000 евра. Јунајтед ће за фиксни део обештећења платити 75.000.000 фунти, још 15.000.000 фунти кроз евентуалне бонусе, а супротном правцу је као део трансфера отишао и Вејн Руни чија вредност је процењена на 10.000.000 фунти у преговорима на релацији Манчестер - Ливерпул.

Лукаку је одушевљен што је постао нови члан Црвених ђавола. Али и што ће опет сарађивати са Жозеом Мурињом који га је продао када је био тренер Челсија и није му пружио шансу на Стамфорд Бриџу. На крају га је Португалац “отео” Челсију и други пут. Овог лета су Плавци нациљали Белгијанца као једно од кључних појачања, нудили 90.000.000 евра, били уверени да га враћају и да исправљају Мурињову грешку, а он им га је узео испред носа… И вероватно сада ликује.

Корпулентни нападач ће бити замена за Златана Ибрахимовића и дугорочно решење у нападу. Иако још не спада у категорију “деветки” највише калсе попут Суареза, Игуаина, Левандовског или претходника Ибрахимовића, Лукаку је у овом тренутку био једно од најбољих могућих решења. Остале опције су били Мората, Обамејан, Белоти… Белгијанац ту делује као најбољи избор.

“Прво желим да захвалим Евертону и његовим навијачима на четири прелепе сезоне. Тамо сам стекао сјајне пријатеље и поделили смо неке прелепе тренутке. Међутим, када су ми Жозе Мурињо и Манчестер Јунајтед закуцали на врата, схватио сам да је то прилика која се пружа једном у животу и да не могу да је одбијем. Једва чекам да истрчим на Олд Трфорд пред 75.000 навијача. Али исто тако једва чекам и први тренинг и припремни период са Манчестер Јунатедом”, биле су прве речи Лукакуа као новог играча Манчестер Јунајтеда.

И навијачи Јунајтеда једва чекају његове голове којима ће почети да исплаћује огроман новац уложен у њега. Притисак ће бити још већи него на Погбу или Ди Марију пре њега. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар