Zvanično: Najskuplja fotka u istoriji fudbalskih transfera!

Murinjo je Lukakua dva puta oteo Čelsiju! To se čekalo.

Fudbal 11.07.2017 | 23:45
Zvanično: Najskuplja fotka u istoriji fudbalskih transfera!
Zvanično! Romelu Lukaku je potvrđen od strane Mančester Junajteda kao njegovo novo pojačanje!

Belgijanac je u Los Anđelesu uspešno obavio lekarske preglede i potom pored jednog bazena pozirao za prve fotogorafije u dresu novog kluba.  Fotkama u dresu Junajteda je stavljena tačka na jednu od najvećih transfer poriča ovog leta, a vrlo verovatno i najskuplju u istoriji fudbala.

Lukaku bi Crvene đavole mogao da košta okruglo 100.000.000 funti! U prevodu, to danas iznosi 113.000.000 evra. Aktuelni rekord drži transfer Pola Pogbe u Mančester Junajted za 105.000.000 evra. Junajted će za fiksni deo obeštećenja platiti 75.000.000 funti, još 15.000.000 funti kroz eventualne bonuse, a suprotnom pravcu je kao deo transfera otišao i Vejn Runi čija vrednost je procenjena na 10.000.000 funti u pregovorima na relaciji Mančester - Liverpul.

Lukaku je oduševljen što je postao novi član Crvenih đavola. Ali i što će opet sarađivati sa Žozeom Murinjom koji ga je prodao kada je bio trener Čelsija i nije mu pružio šansu na Stamford Bridžu. Na kraju ga je Portugalac “oteo” Čelsiju i drugi put. Ovog leta su Plavci naciljali Belgijanca kao jedno od ključnih pojačanja, nudili 90.000.000 evra, bili uvereni da ga vraćaju i da ispravljaju Murinjovu grešku, a on im ga je uzeo ispred nosa… I verovatno sada likuje.

Korpulentni napadač će biti zamena za Zlatana Ibrahimovića i dugoročno rešenje u napadu. Iako još ne spada u kategoriju “devetki” najviše kalse poput Suareza, Iguaina, Levandovskog ili prethodnika Ibrahimovića, Lukaku je u ovom trenutku bio jedno od najboljih mogućih rešenja. Ostale opcije su bili Morata, Obamejan, Beloti… Belgijanac tu deluje kao najbolji izbor.

“Prvo želim da zahvalim Evertonu i njegovim navijačima na četiri prelepe sezone. Tamo sam stekao sjajne prijatelje i podelili smo neke prelepe trenutke. Međutim, kada su mi Žoze Murinjo i Mančester Junajted zakucali na vrata, shvatio sam da je to prilika koja se pruža jednom u životu i da ne mogu da je odbijem. Jedva čekam da istrčim na Old Trford pred 75.000 navijača. Ali isto tako jedva čekam i prvi trening i pripremni period sa Mančester Junatedom”, bile su prve reči Lukakua kao novog igrača Mančester Junajteda.

I navijači Junajteda jedva čekaju njegove golove kojima će početi da isplaćuje ogroman novac uložen u njega. Pritisak će biti još veći nego na Pogbu ili Di Mariju pre njega. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar