ЛЕ: Звезда има специјалца за Иртиш...

Ле Талек поново штопер, Милојевић мења формацију! Бранко Јовичић би требало да везном реду црвено-белих донесе агресију и брзину.

Фудбал 12.07.2017 | 12:00
ЛЕ: Звезда има специјалца за Иртиш...
Потпуно другачији везни ред, једна промена у крхкој дефанзивној линији и нова формација! Тренер Црвене звезде Владан Милојевић за гостовање Иртишу у Павлодару (четвртак, 16.00) могао би у значајној мери да промени физиономију екипе, у односу на тим који се супротставио Флоријани!

Црвена звезда је за друго коло квалификација пријавила Бранка Јовичића, Срђана Бабића и Александра Пешића. И судећи по последњим информацијама с Маракане извесно је да ће дуел у далеком Казахстану почети дојучерашњи везиста Амкара. Он је на представљању рекао да је спреман, пошто је у тренингу од 11. јуна, а тренер Владан Милојевић изузетно цени квалитете Бранка Јовичића, тако да неће чекати да задњи везни прође период аклиматизације. Управо би Јовичић својим препознатљивим карактеристикама - брзином и агресијом - требало да донесе оно што је Црвеној звезди недостајало против Флоријане, али и у већем делу претходне сезоне.

ШТА БИ МОГАО ДА ДОНЕСЕ БРАНКО ЈОВИЧИЋ?

Дакле, од Јовичића се очекује да убрза средњи  ред и буде испомоћ централним дефанзивцима. Његовим увођењем у стартну поставу оставља се могућност да Милојевић промени изглед одбране. Постоје озбиљне индиције да ће Дамијан ле Талекпоново бити прекомандован у одбрану како би српски вицешампион добио на скоку. Посебно јер је Иртиш у том сегменту јак.

Стартни штопери црвено-белих Вујадин Савић и Абрахам Фримпонг се најблаже речено нису снашли на Малти. То се посебно односи на интернационалца из Гане који је изгубио на сигурности, док је у ваздуху био инфериоран у дуелима с Варелом. Близу је да препусти место у стартној постави Ле Талеку. Бар за ову прилику.

Није само одбрана била разлог за главобољу навијача и стручног штаба Црвене звезде после дуела на Малти. Много тога је недостајало у везном реду да би само појављивање Бранка Јовичића сакрило недостатке. Управо због тога, као и лакше повреде Александра Пешића, неће бити изненађење ако Владан Милојевић одустане од примарне формације 4-4-2. Врло лако би Ричмонд Боаћи могао да буде једини нападач за Иритиш, али ће у том случају нападач из Гане имати значајну подршку у манверу.

КАНГА, ДОНАЛД, РИКАРДИЊО...

Поред Јовичића требало би да делује Мичел Доналд. Он је због преговора са Генчлером пропустио дуел на Малти. Међутим, како није завршио трансфер, у Казахстану ће морати да буде озбиљан адут Црвене звезде. Посебно што Владан Милојевић има безгранично поверење њега.

Велики повратак требало би да доживи и Гелор Канга. Пропустио је већи део припрема, познат је Габонац по проблематичном понашању, али за мечеве оваквог нивоа је - потребан.

Посебно због чињенице да се Бразилац Рикаридњо за сада није снашао. Појављивање Јовичића у стартној постави за последицу би, према иницијалној идеји, требало да ослободи било каквих дефанзивних стега Гелора Кангу. Његов основи задатак биће да пошаље неколико кључних лопти ка Ричмонду Боаћију или крилима.

Уз претпоставку да је на једном крилу сигуран Славољуб Срнић, дилема влада на другом боку. На изненађење многих шансу је у двомечу са Флоријаном добио Немања Милић и посебно у реваншу фино сарађивао с Душаном Анђелковићем. Дао је допринос у дефанзиви, а за Иритиш би на ту позицију, иначе његову природну, могао да буде померен Рикардињо.

Дакле, Милојевић сада има много већи избор, али сигурно и више дилема. Жуља га изгледе и неуиграност одбране јер ће поново морати да мења штоперски тандем. Како ће све то изгледати видећемо у четвртак. Тим Црвене звезде могао би у далеком Павлодару да изгледа овако: Манојловић - Стојковић, Савић, Ле Талек, Анђелковић - Јовичић, Доналд, Канга, Срнић, Рикаридњо (Милић) - Боаћи.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар