LE: Zvezda ima specijalca za Irtiš...

Le Talek ponovo štoper, Milojević menja formaciju! Branko Jovičić bi trebalo da veznom redu crveno-belih donese agresiju i brzinu.

Fudbal 12.07.2017 | 12:00
LE: Zvezda ima specijalca za Irtiš...
Potpuno drugačiji vezni red, jedna promena u krhkoj defanzivnoj liniji i nova formacija! Trener Crvene zvezde Vladan Milojević za gostovanje Irtišu u Pavlodaru (četvrtak, 16.00) mogao bi u značajnoj meri da promeni fizionomiju ekipe, u odnosu na tim koji se suprotstavio Florijani!

Crvena zvezda je za drugo kolo kvalifikacija prijavila Branka Jovičića, Srđana Babića i Aleksandra Pešića. I sudeći po poslednjim informacijama s Marakane izvesno je da će duel u dalekom Kazahstanu početi dojučerašnji vezista Amkara. On je na predstavljanju rekao da je spreman, pošto je u treningu od 11. juna, a trener Vladan Milojević izuzetno ceni kvalitete Branka Jovičića, tako da neće čekati da zadnji vezni prođe period aklimatizacije. Upravo bi Jovičić svojim prepoznatljivim karakteristikama - brzinom i agresijom - trebalo da donese ono što je Crvenoj zvezdi nedostajalo protiv Florijane, ali i u većem delu prethodne sezone.

ŠTA BI MOGAO DA DONESE BRANKO JOVIČIĆ?

Dakle, od Jovičića se očekuje da ubrza srednji  red i bude ispomoć centralnim defanzivcima. Njegovim uvođenjem u startnu postavu ostavlja se mogućnost da Milojević promeni izgled odbrane. Postoje ozbiljne indicije da će Damijan le Talekponovo biti prekomandovan u odbranu kako bi srpski vicešampion dobio na skoku. Posebno jer je Irtiš u tom segmentu jak.

Startni štoperi crveno-belih Vujadin Savić i Abraham Frimpong se najblaže rečeno nisu snašli na Malti. To se posebno odnosi na internacionalca iz Gane koji je izgubio na sigurnosti, dok je u vazduhu bio inferioran u duelima s Varelom. Blizu je da prepusti mesto u startnoj postavi Le Taleku. Bar za ovu priliku.

Nije samo odbrana bila razlog za glavobolju navijača i stručnog štaba Crvene zvezde posle duela na Malti. Mnogo toga je nedostajalo u veznom redu da bi samo pojavljivanje Branka Jovičića sakrilo nedostatke. Upravo zbog toga, kao i lakše povrede Aleksandra Pešića, neće biti iznenađenje ako Vladan Milojević odustane od primarne formacije 4-4-2. Vrlo lako bi Ričmond Boaći mogao da bude jedini napadač za Iritiš, ali će u tom slučaju napadač iz Gane imati značajnu podršku u manveru.

KANGA, DONALD, RIKARDINJO...

Pored Jovičića trebalo bi da deluje Mičel Donald. On je zbog pregovora sa Genčlerom propustio duel na Malti. Međutim, kako nije završio transfer, u Kazahstanu će morati da bude ozbiljan adut Crvene zvezde. Posebno što Vladan Milojević ima bezgranično poverenje njega.

Veliki povratak trebalo bi da doživi i Gelor Kanga. Propustio je veći deo priprema, poznat je Gabonac po problematičnom ponašanju, ali za mečeve ovakvog nivoa je - potreban.

Posebno zbog činjenice da se Brazilac Rikaridnjo za sada nije snašao. Pojavljivanje Jovičića u startnoj postavi za posledicu bi, prema inicijalnoj ideji, trebalo da oslobodi bilo kakvih defanzivnih stega Gelora Kangu. Njegov osnovi zadatak biće da pošalje nekoliko ključnih lopti ka Ričmondu Boaćiju ili krilima.

Uz pretpostavku da je na jednom krilu siguran Slavoljub Srnić, dilema vlada na drugom boku. Na iznenađenje mnogih šansu je u dvomeču sa Florijanom dobio Nemanja Milić i posebno u revanšu fino sarađivao s Dušanom Anđelkovićem. Dao je doprinos u defanzivi, a za Iritiš bi na tu poziciju, inače njegovu prirodnu, mogao da bude pomeren Rikardinjo.

Dakle, Milojević sada ima mnogo veći izbor, ali sigurno i više dilema. Žulja ga izglede i neuigranost odbrane jer će ponovo morati da menja štoperski tandem. Kako će sve to izgledati videćemo u četvrtak. Tim Crvene zvezde mogao bi u dalekom Pavlodaru da izgleda ovako: Manojlović - Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković - Jovičić, Donald, Kanga, Srnić, Rikaridnjo (Milić) - Boaći.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar